Alışık olmadığımız haber!

New York Times'ta işten çıkarmalar başlıyor. Haberin bu kısmında bizi şaşırtan bir yan yok. Şaşırdığımız kısma gelince...

Google Haberlere Abone ol
Alışık olmadığımız haber!

Amerikan New York Times, haber merkezinde yaklaşık 100 kişinin işten çıkarılacağını açıkladı. Bu açıklamayı haber olarak duyuran ise yine gazetenin kendisi oldu.



New York Times'ta yer alan habere göre, gazetenin editoryal ve idari birimlerinden de işten çıkarmalar yaşanacak. Gazetenin yayıncısı Arthur Sulzberger Jr, ile İcra Kurulu Başkanı Mark Thompson'ın açıklamalarına da yer veren gazete, NYT Opinion ve mobil aplikasyon'un da yeterli takipçi sayısına ulaşılamadığı için kapanacağını duyurdu.



İşten çıkarmaların gazetenin uzun vadedeki bütçesini artırmayı amaçladığını belirten Sulzberg ve Thompson, "Küçülme masrafları kontrol edebilmek ve New York Times'ın dijital geleceğine yatırım yapabilmek için gerekli. Fakat bunun hem işten çıkartılanları hem de iş arkadaşlarını üzeceğini biliyoruz" açıklamasını yaptı.



Dünyanın en etkili gazetelerinden biri olan New York Times, işten çıkaracakları çalışanlarla ilgili kendi haberini duyuran ilk yayın organı değil. İngiliz yayın kuruluşu BBC de küçülmeye gittiği zamanlarda, toplu iş sözleşmelerinde ya da çalışanların greve gittiği durumlarda haberi kendi mecralarından izleyicilerine ya da okurlarına iletiyor. 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin