Alev Coşkun'dan Yalçın Doğan'ın yazısına yanıt!

Eleştirilerin odağındaki isim Alev Coşkun, Yalçın Doğan'ın 1 Kasım tarihinde T24'te kaleme aldığı yazıya böylr yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Alev Coşkun'dan Yalçın Doğan'ın yazısına yanıt!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Deniz Kavukçuoğlu, bugünkü köşesini T24 yazarı Yalçın Doğan'ın 1 Kasım tarihinde kaleme aldığı köşe yazısına ayırdı.



Doğan, "Alev Coşkun, Mustafa Balbay şimdi mutlu musunuz?" başlıklı yazısında, Cumhuriyet'e yapılan operasyonun ardından eski Cumhuriyet Vakfı'nın eski başkanvekili Alev Coşkun ve gazetenin eski yazarı Mustafa Balbay'a sert yüklenmişti.



Doğan'ın tepkisine Medyatava'ya gönderdiği yazılı bir açıklamayla yanıt veren Coşkun, gazeteye yapılan operasyona şiddetle karşı çıktığını belirtti.



Yalçın Doğan'ın yazısını okumak için TIKLAYIN...



İşte, Coşkun'un o açıklaması:



"Cumhuriyet gazetesine yapılan son operasyonu şiddetle kınadığımı ilk gün açıklamıştım.Vakıf yönetim kurulu üyesi ve yazar  arkadaşlarımızın tutukluluk durumuna derhal son verilmeli ve özgürlüklerine kavuşmalıdırlar.



Biz arkadaşlarımız ve Cumhuriyet okurlarıyla birlikte hukuksuz ve vakıf senedine aykırı olarak yapılan seçimlerle ilgili olarak 2013 yılından beri açık bir mücadele veriyoruz. İmzasız değil, açık ve net bir mücadele veriyoruz. Bazı kesimler bu mücadeleyi itibarsızlaştırmak için son operasyonu bizim mücadelemize bağlamak istiyorlar. Bu son operasyon, bizim yaptığımız hukuk mücadelesini gölgelemek için kullanılıyor. Bu konuda dört adet müfettiş raporu var. Üçü bizi destekliyor, bir tanesi karşı görüş bildiriyor. Bazı yazarlar ise bizi destekleyen raporlardan söz etmiyorlar. Sadece bir rapordan söz ediyorlar. Bu açıkça konuyu saptırmaktır, arkadan dolanmaktır, ters algılama yaratmaktır.



Açıkça bir kez daha belirtiyorum; bu operasyona karşıyız. Cumhuriyet gazetesine kayyım atanmasına şiddetle karşıyız. Biz Cumhuriyet Vakfı'na hukuka uygun olarak yapılacak seçimle göreve gelecek bir yönetim istiyoruz. Yasanın ve vakıf senedinin uygulanmasını istiyoruz. Vakıf senedindeki gazetenin kuruluş amacına Cumhuriyet’in ve gazetenin kuruluş felsefesine uygun yayın ilkelerini benimseyen bir yönetimin seçimle oluşmasını istiyoruz.



Gözaltında tutulan tüm arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını istiyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin