Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nun kaza sonrasında dünyadaki ilk konseri İBB CRR’de!

Koro, 7 Nisan Cuma günü özel davetlilere, 8 Nisan Cumartesi günü ise sanatseverlere konser verecek.

Google Haberlere Abone ol
Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nun kaza sonrasında dünyadaki ilk konseri İBB CRR’de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nun 64 koro mensubunu 2016 yılında uçak kazasında kaybetmesinden sonra dünyadaki ilk konserine İstanbul’da iki gün boyunca ev sahipliği yapacak.



Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, 7 Nisan Cuma günü özel davetlilere, 8 Nisan Cumartesi günü ise sanatseverlere konser verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta kaçırılmayacak özel bir konser programıyla sanatseverleri buluşturacak.



1928 yılında özellikle savaş koşullarında askerlere ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) halklarına moral vermek amacıyla gösterilerine başlayan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nun 64 koro mensubunu 2016 yılında uçak kazasında kaybetmesinin ardından Rusya dışındaki ilk konseri, İstanbul’da gerçekleşecek.



Milyonlarca insanın beğenisini kazanan 80 yıllık tarihe sahip dünyanın en eski ve en büyük ordu korolarından Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, hem 2016 yılında uçak kazasında kaybettiği koro mensubu 64 kişiyi anmak hem de sanatın engel tanımadığını bir kez daha göstermek üzere 7 Nisan Cuma ve 8 Nisan Cumartesi günü CRR sahnesinde olacak.



Programın ilk gününde özel davetlilere, ikinci gününde ise İstanbullu dinleyicilerine konser verilecek. Bu zamana kadar büyük savaşlara tanıklık eden ve dinleyicilerine pozitif enerji aktarmayı başaran koro, İstanbullu sanatseverlere unutulmaz iki akşam yaşatacak. Konserde Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’na, Duma Kültür Komitesi Başkan Yardımcısı, Duma Milletvekili ve aynı zamanda Rusya Devlet Sanatçısı olan Iosif Kobzon eşlik edecek. İstanbulluların tarihe tanıklık edeceği bu iki özel konser de 20.00’de başlayacak.



Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nun kaza sonrasında dünyadaki ilk konseri İBB CRR’de!



Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu



Şu an repertuvarında iki binden fazla eser bulunan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, 1928 yılında “Kızılordu Merkez Evi”nde kuruldu. Kurulduktan sonra topluluğun dans yönetmenliğini Pavel İvanoviç İlyin (1881-1953) yaptı. Müzik yönetmenliğini ise ünlü şef Aleksandr Vasilyeviç Aleksandrov (1883-1946) üstlendi. 1946 yılında Aleksandr Vasilyeviç’in ani ölümünden sonra koronun sanat yönetmeni ve baş koro şefi olarak oğlu Boris Aleksandrov atandı. 2003-2008 yılları arasında Vyacheslav Korobko, 2008-2012 yılları arasında İgor Raevskiy, 2012-2016 yıllarında Gennadiy Sacheniuk koroya şeflik etti. 2016’da koro şefliğini üstlenen Valeriy Halilov gerçekleşen uçak kazasında vefat etti. Günümüzde ise koroya yeniden Gennadiy Sacheniuk şeflik etmektedir.



Iosif Kobzon



Iosif Kobzon, 1958 yılında Moskova'da şarkıcılık kariyerine başladı. Gnessin Enstitüs'ne kabul edilen Kobzon, birkaç yıl Moskova'da önemli besteci Arkadi Ostrovski ile birlikte çalıştı. Tenor Viktor Kokhno ile düet yaptı ve Mark Fradkin, Alexander Dolukhanyan ve Yan Frenkel gibi dönemin seçkin bestecilerinin eserlerini seslendirdi. 1964-1982 yıllarında Leonid Brejnev'in iktidarı süresince resmi pek çok konser verdi.1980 yılında SSCB Halk Sanatçısı onuruna lâyık görülen Iosif Kobzon, eski SSCB'nin pek çok şehrinde solo konserler verdiği gibi ABD, Panama, Ekvador, Bolivya, Uruguay, Kosta Rika, Arjantin, İsrail, Kongo Cumhuriyeti, Zaire, Angola, Nijerya, İspanya, İsveç, Almanya, Yunanistan, Finlandiya ve Portekiz'de de Sovyet temsilcisi olarak uluslararası konser turları düzenledi.



 


Etiketler konser İBB CRR
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin