AK Parti'nin İBB için öne çıkan 5 adayı belli oldu. Gazeteci İsmail Saymaz partinin yoğunlaştığı 5 ismi tek tek nedenleriyle beraber yazdı

Yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinde partilerin hangi adayları göstereceği merak konusu olurken gazeteci İsmail Saymaz önemli bir iddiada bulundu. İsmail Saymaz'a göre AK Parti yerel seçimler öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi için 5 aday üzerinde yoğunlaştı. İsmail Saymaz hem bu 5 ismi açıkladı hem de bu isimlerin neden öne çıktığı hakkında yorumda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin İBB için öne çıkan 5 adayı belli oldu. Gazeteci İsmail Saymaz partinin yoğunlaştığı 5 ismi tek tek nedenleriyle beraber yazdı

Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi herkes partilerin özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarının kimin olacağını merak ediyor.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz da bugünkü köşesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için öne çıkan isimlerini yazdı. Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı İmamoğlu'nun yeniden aday olacağını söylemesi sonrası AK Parti içerisinde kararsızlık olduğunu savunan İsmail Saymaz, partide ismi üzerinde yoğunlaşılan adayları tek tek yazdı. 

İsmail Saymaz'a göre AK Parti'de İBB Başkanlığı için şu isimler öne çıkıyor: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen. 

Saymaz hem isimleri açıkladı, hem de bu isimlerin üzerinde neden yoğunlaşıldığına dair de şunları yazdı: 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İşine odaklanması, muhaliflerle barışık olması ve Kürt kimliğinden ötürü tercih ediliyor. AK Parti Genel Merkezi'nde en çok Koca'dan söz ediliyor.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Eğer bakanlık koltuğunda otursaydı ilk sırada yer alabilirdi. İstanbullu olmaması en büyük dezavantajı.

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Belki tek avantajı Trabzonlu olması. AK Parti'de başarısız bulunuyor.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu: AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, MYK üyesi Mustafa Şen, Beştepe'nin anketörü İhsan Aktaş gibi eski Milli Görüşçülerce destekleniyor. Ancak muhalif seçmen tarafından antipatik bulunduğu için tereddüt yaratıyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: Göksu'nun aksine ılımlı tavrıyla biliniyor. Bu yönüyle Koca'ya yaklaşıyor. Trabzonlu olması bir avantaj.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin