Ailesinden Ahmet Kaya’nın hayatının filme çekilmesine tepki: İznimiz yok

Duayen sanatçı Ahmet Kaya'nın hayatının filme aktarılmasın ailesinden tepki geldi...

Google Haberlere Abone ol
Ailesinden Ahmet Kaya’nın hayatının filme çekilmesine tepki: İznimiz yok

Bundan 19 yıl önce Paris’te sürgündeyken hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın hayatı ‘AHMEDO İki Gözüm’ adlı filmiyle beyazperdeye taşınıyor. Türkiye, Almanya ve İsviçre ortak yapımı olan film İranlı yönetmen Adnan Osman Shanaz ile Arafat Rüzgar tarafından yönetilecek. Film, Ahmet Kaya’nın Malatya’daki çocukluk günlerinden başlayacak, Paris’teki son anına kadar sürecek. Yapımcılığını 7. Sanat Sinema, Ökkeş Sevimli, Arafat Rüzgar ve Eşref Bukan’ın yaptığı filmde, usta sanatçıyı kimin canlandıracağı açıklanmadı.



Senaristliğini Gönül Aktürk’ün yaptığı film 16 Kasım 2019’da Türkiye ve 27 ayrı ülkede aynı anda vizyona girecek.



AİLEDEN AÇIKLAMA: İZNİMİZ YOK



Söz konusu filmle ilgili Ahmet Kaya’nın eşi ve kızları bir açıklama yaptı. Çiğdem Kaya Öztürk, Melis Kaya ve Gülten Kaya “Ahmet Kaya'nın yasal varislerinin, kendilerinden izin alınmadan Ahmet Kaya'yı dolaylı ya da dolaysız konu alan, çağrıştıran, onun hikayesinin anlatıldığı ya da esinlenmeler içeren, eserlerinin yer aldığı hiçbir projeye Türkiye Cumhuriyeti sınırları ve tüm dünya kapsamında izinleri de yoktur” denilen açıklama şöyle:



“Muhtelif mecralarda bir süredir ‘Sanatçı Ahmet Kaya'nın sinema filmi yapılıyor, yapılacak’ şeklinde çıkan haberlerin, sanatçının yasal varisleri ve temsilcileri ile hiçbir ilgisi yoktur. Sanatçının ismini ve eserlerini temsil eden yasal varisleri (Kızları Çiğdem Kaya (Öztürk), Melis Kaya, eşi Gülten Kaya) ve eserlerini temsil eden yapım/edisyon firması Gam Müzik ve Yayıncılık San. ve Tic. Ltd. Şirketine rağmen bu haberlerin çıkması, kamuoyunun ve sevenlerinin bu istismar kokan haberlerle manipüle edilmesi tarafları fazlasıyla üzmektedir.



‘İSMİ İZİNSİZ KULLANILAMAZ’



Ahmet Kaya'nın yasal varislerinin, kendilerinden izin alınmadan Ahmet Kaya'yı dolaylı ya da dolaysız konu alan, çağrıştıran, onun hikayesinin anlatıldığı ya da esinlenmeler içeren, eserlerinin yer aldığı hiçbir projeye Türkiye Cumhuriyeti sınırları ve tüm dünya kapsamında izinleri de yoktur.



Ahmet Kaya isminin marka tescil belgesi vardır. Ahmet Kaya'ya ait tescilli tüm eserler de başta Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin FSEK ilgili maddeleri olmak üzere, T.C. Kültür Bakanlığı ve ilgili tüm meslek birlikleri nezdinde koruma altındadır. İkinci ve üçüncü dereceden yakınları tarafından dahi izinsiz kullanılamaz.



Değerli kamuoyu ve sevenlerinin, sanatçının yasal temsilcileri tarafından açıklanmayan ya da doğrulanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemesini rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ve savcılıkları bakımından, bu açıklamanın aynı zamanda bir ‘suç duyurusu’ niteliği taşıdığını da bilgilerinize sunmak isteriz.”


Etiketler ahmet kaya film aile izin
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin