Ahmet Sever, Medyatava'ya açıkladı! Habertürk muhabiri nasıl işten atıldı?

Habertürk gazetesi Ankara muhabiri, Abdullah Gül haberi nedeniyle işten atılmıştı. Peki, işine son verilmesini Gül mü istedi? Sever, o dönemde yaşanan olayı, bugün Medyatava'ya açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Sever, Medyatava'ya açıkladı! Habertürk muhabiri nasıl işten atıldı?

Cumhuriyet gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Satmış'ın Medyatava'ya verdiği röportaj ses getirdi.



Satmış'ın, Habertürk Ankara muhabiri Sevil Küçükkoşum'la ilgili  "Cumhurbaşkanı Gül'le ilgili bir haber yüzünden Ankara'da bir muhabir arkadaşımızın işine son verildi" sözleri için Abdullah Gül'ün eski Başdanışmanı Ahmet Sever'den açıklama geldi.



Sever, muhabirin işten atılmasına Abdullah Gül'ün neden olduğuyla ilgili iddiaların tersine bir açıklama yaptı ve Gül'ün talimatıyla muhabirin atılmaması yönünde Habertürk'ün patronu Turgay Ciner'le görüştüğünü, ancak bir sonuç alamadığını belirtti.



Ahmet Sever, Medyatava'ya yaptığı açıklamada, olayın nasıl yaşandığını şu sözlerle aktardı:



"Haber, Cumhurbaşkanı Gül'ün Afrika'da ziyaret edeceği ülke ile ilgiliydi. Haber yüzünden muhabir Sevil Küçükkoşum'un işine son verildiğini sonradan öğrendik. Ne böyle bir talebimiz oldu, ne de girişimimiz. Haberi duyunca, Sayın Cumhurbaşkanı Gül'e durumu aktardım, bizzat patronu arayıp 'muhabir lütfen atılmasın' diye ricada bulunmamı istedi. Ben de Habertürk'ün patronu sayın Turgay Ciner'i aradım. Kendisini Sayın Cumhurbaşkanı Gül adına aradığımı ve muhabirin işten atılmamasını rica ettiğini bildirdim. Buna rağmen sonuç alamadık, muhabirin işine son verildi. Olay böyle yaşandı."



İşte, Doğan Satmış'ın Medyatava'dan Canan Kaya'ya verdiği röportajdaki o bölüm:



Habertürk gibi hükümete yakın bir gazeteden muhalif çizgide yayın yapan Cumhuriyet gazetesine geldiniz. Geriye dönüp baktığınızda vicdanen rahatsız olduğunuz konular var mı?



Evet birkaç olay yaşadım. Mesela; Rixos'la ilgili bir haber yüzünden Ekonomi Müdürümüz ve ekonomi editörümüz işten atıldı. Cumhurbaşkanı Gül'le ilgili bir haber yüzünden Ankara'da bir muhabir arkadaşımızın işine son verildi. Sağlık Bakanı'yla ilgili bir haber yüzünden 2 editörümüz işten atıldı. Vali'yle ilgili bir haber yüzünden 1 editörümüz işten atıldı. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından gazeteye Başbakan yazıldı diye 2 kişinin işine son verildi. Yine haber müdürümüz Özen Şendir bir haber yüzünden işten atılmıştı. Bunlar bizi o zaman çok rahatsız etti.



Satmış'ın röportajının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin