Afgan gazetecinin 'evlat acısı' ağlattı

Ege denizinde alabora olan botta 4 aylık küçük oğlunu kaybeden Afgan gazeteci Qais Harmani'nin yaşadığı dram büyük yankı yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Afgan gazetecinin 'evlat acısı' ağlattı

Türkiye'ye gittikten sonra insan tacirleri kanalıyla Avrupa'ya gitmek için anlaşan Qais Harmani'nin eşi ve 4 aylık oğlu ile başlayan umuda yolculuğu Ege denizinin karanlık sularında kayboldu. Oais Harmani’nin 4 aylık oğlunun akıbeti cansız bedeni sahile vuran minik Aylan'la aynı olurken baba Rahmani ve eşi 4 saat dalgalarla boğuştuktan sonra bir balıkçı teknesi tarafından kurtarıldı.



Büyük bir dram yaşayan Afgan gazeteci, daha önce çalıştığı Afganistan'ın özel TV kanallarından Ariana TV’ye canlı bağlanarak, insan tacirlerinin kendilerini nasıl küçük bir botla açık denize çıkmak zorunda bıraktıklarını ve 4 aylık oğlunun umut yolculuğunda nasıl can verdiğini göz yaşlarına boğularak anlattı. Afgan gazetecinin dramı ülkede büyük yankı yarattı. Televizyondaki yayında göz yaşlarına boğularak yaşadıklarını anlatan Qais Harmani’nin gözyaşları içindeki görüntüsü sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılırken, Afgan mültecilerin uzun yıllardır devam eden ve çoğunlukla dramla sona eren kaçak göç yolculuğu ülkede yeniden gündeme geldi.



Ariana TV haber bülteninde anlaştığı insan tacirlerinin kendilerini küçük bir bota 19 kişi binmeye zorladıklarını anlatan Afgan gazeteci “Biz botun küçük olduğunu söylediğimizde silah çıkardılar ve binmeye zorladılar. Dönmeye çalışırsanız vururuz dediler. Açıldıktan sonra 3 saat kadar yol aldık motor stop etti. Yeniden çalıştırmaya çalışırken dev bir dalga bizi alabora etti. Küçük çocuğumu botun üstünde tutup boğulmasını önlemeye çalıştım ama 4 saat dalgalarla boğuşurken soğuğa dayanamayarak kollarımda can verdi' diyerek göz yaşları içinde yaşadığı dramı paylaştı.



Öte yandan BM verilerine göre sadece bu yıl 140 binin üzerinde Afgan kaçak yollarla Avrupa'ya gitmek için ülkeden çıktı. Almanya'da Afgan göçmenleri geri göndereceğini açıklamıştı. Afganistan'da yerel dillerle asılan ilanlarda bu yolculuğa çıkmamaları konusunda Afgan vatandaşları uyarılıyor. (DHA)



 


Etiketler afganistan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin