Adını Sen Koy dizisinin Özge’si Tuğba Tutuğ, Medyatava’ya konuştu: Hayalim komedi oynamak

Star’ın “Adını Sen Koy” dizisi seyirciden büyük ilgi görüyor...

Google Haberlere Abone ol
Adını Sen Koy dizisinin Özge’si Tuğba Tutuğ, Medyatava’ya konuştu: Hayalim komedi oynamak

İzlenme oranları çok yüksek olan dizinin öne çıkan karakterlerinden Özge rolüne hayat veren Tuğba Tutuğ da performansıyla beğeni topluyor. Genç yıldız, diziyle buluşma hikayesinden gelecek planlarına kadar birçok sorumuza yanıt verdi...



Oyunculuk maceranız nasıl başladı?



İlkokul üçüncü sınıfta okulla gittiğim bir çocuk oyununda oyuncu olmaya karar verdim. Çok etkilenmiştim. Seyirci koltuğunda oturmak istemeyip sahneye fırlamak niyetindeydim tabii yapamadım sonra bu yönde geliştirmek istedim kendimi lise bittiğinde eğitim almaya başladım sonra konservatuvar sınavlarına hazırlanıp,okulu kazanmamla macera başladı.  



Adını Sen Koy ile yollarınız nasıl kesişti?



Adını Sen Koy dizisi ile menajerim Levent Ünalan sayesinde tanıştım. Beni arayıp diziden istendiğimi ve bir audition yapmamız gerektiğini söyledi. Çok heyecanlanmıştım. Deneme çekimini verdik ve kendimi sette buldum.  



Ne tarz rolleri oynamazsınız?



Oynamam diyeceğim bir rol kafamda yok zaten böyle bir düşünce yanlış olur diye düşünüyorum. Proje gelir, karakter gelir, yapabileceklerini düşünür elinden geleni yaparsın, elinden geleni yaptığın sürece iyi olur zaten.  



Adını Sen Koy dizisinde aranan bir karakter haline geldiniz. Bunu neye borçlusunuz? 



Özge karakteri hırslı ve kendi içerisinde çatışmalara düşen bir karakter olduğu için sevildi,seyirci merakla ‘ne yapmaya çalışıyor bu kız?’ Diye gerildi. Merak uyandırdığı için sürükleyiciliği de oldu.  



Sizi oyunculuğa teşvik eden etkenler neler?



Beni oyunculuğa teşvik eden şey hayali bir dünyada hayali bir insan doğurmak. Senaryoda yazan ile sizin içinizde büyüyen yeni bir karakterin özelliklerini harmanlayıp sunmak,çocuk doğurmak gibi. Dünyaya yeni birini getiriyorsun. Olmayan birini. Bu çok heyecan verici. 



10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz? 



Hayat çok değişkenli bir yol 10 yıllık bir tahmin zor bir ütopya olur fakat gönlümden geçenler tabii ki başarılı adımlar atmış bir ve mesleğinde ses getirmiş,iyi bir insan olmak için elinden geleni yapmış bir Tuğba.  



Nasıl bir proje içinde yer almak istiyorsunuz? Nasıl bir karakter sizi cezbeder?



Kadının çok güçlü olduğunu,tüm kötü şartlara ve tüm insani zaaflara rağmen ayakta kaldığını gösteren bir kadını oynamayı çok isterim. Ayrıca komediyi çok sevdiğim için neredeyse bir örneğini rastlanmamış sitcom dizi de yer ve çok ilginç bir karakter canlandırmayı tüm kalbimle istiyorum. 



Dizide canlandırdığınız Özge karakteri nasıl biri?



Adını Sen Koy dizindeki Özge karakteri çok güçlü bir kız olmaya çalışan,duygularını önemsememeye çalışan fakat buna yenik düşen, işini büyük bir hırsla yaptığında başarılı olduğunu sanan fakat yanıldığını gören,ailesi için her şeyi yapmaya hazır gözü pek, dişli bir kızdı.  



Özge ile benzerlikleriniz ve farklılıklarınız neler?



Özge’nin azimli oluşunu kendime çok benzetmiştim başlarda, sonra bunun kötü bir hırsa dönüştüğü yerlerde farklılığımız ortaya çıktı. Kendinden bu kadar vazgeçip hırsına yenik düşmesi yalnız insanların takıntısıdır, Özge yalnızdı ve yalnız olmayı tercih ediyordu ben öyle değilim, hata yapmaya yöneldiğimde dostlarımla fikir alışverişi yapıp yanlış eğilimini gözden geçiririm. Özge benden daha dik başlıydı. Fedakarlığımızda ortak noktalarımızdan biriydi ama başkalarının hayatlarını tehlikeye atma konusunda sevdiklerim için bile olsa fedakarlık yapabilir miyim Özge gibi bilemiyorum.  



Günlük dizide çalışmanın avantajları ve dezavantajları neler?



Günlük dizi daha yoğun daha zor şartları olan daha seri bir çalışma ortamı. Her şeyden önce işim düzgün ve güzel olması için herkes ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Hızlı ve seri olması işin güzel yanlarından.  



Sosyal medyada popülaritenizin artmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? 



Çok güzel bir şey insanlar size mesajlar atıyor hiç tanımadığınız kişiler sizi ne kadar sevdiklerini dile getiriyorlar bu çok güzel,temiz bir enerji ve ruha çok iyi geliyor,hasta olduğunuzda ya da doğum gününüzde binlerce kişi mesaj atıp iyi dileklerini sunuyor,harika bir his.  



‘Ben oyuncuyum’ demenin kriterleri nedir sizin için?



Ben daha mesleğimin başındayken ‘Ben oyuncuyum’ demenin bir oyuncuyu bitiren bir şey olduğunu düşünüyorum. Ben hala mesleğim için kendimi anne karnında doğmayı bekleyen bir bebek olduğumu düşünüyorum. Daha doğmadım. Doğduktan sonra büyürken,öğrenip kendimi geliştireceğim bir çok alanım olacağına inanıyorum. Bu yüzden ben daha ‘Ben oyuncuyum’ demek için çok yolun başındayım.  



Çocukken oyuncu olmak gibi bir hayaliniz var mıydı?



Evet. Küçükken her gün durmaksızın evcilik oynardım. Hiç olmayan mekanlar,kişiler hayal eder içlerini dizayn eder herkese karakterini kim olduğunu anlatır hadi başlayalım derdim. Keşke şimdi de o zamanki hayal dünyamız ve inancımızla oynayabilsek işte o zaman mükemmel ve en doğalı olurdu. Çünkü kendimizi yargılamadan büyük bir inançla oynadığımız en iyi zamanlar çocukluğumuzdur.  



Oyunculukta neleri hedefliyorsunuz?



Oyunculukta;sinema oyuncusu olma hayalim var. Dünyaya ses getirecek hem bireysel hem toplumsal dokunuşları olan ve izleyeni yaptıkları ve yapmadıklarının vicdan muhasebesiyle kaygılandıracak bir senaryoda bu vicdanı yaptıracak katharsise ulaştıran oyuncu olmayı çok isterim.  



İnsanlardan nasıl tepkiler alıyorsunuz?



Tanıyan tanımayan herkesten çok güzel tepkiler alıyorum. Tanımayanlar bazen rol gereği yaptıklarım için bana kızgın oluyorlar ama bana değil Özge’ye sinirlendiklerini söyleyip çok tatlı yorumlar yapıyorlar.  



‘Adını Sen Koy’ size neler kattı?



Adını Sen Koy dizisi ile kamera arkasını,set ortamını çok yakından tanımış oldum. Neler yapmam gerektiğini,nasıl davranmam gerektiğini öğrendiğim bir projeydi. İlk günlük dizim olduğu için pratik olmayı öğrendim.  



“Hiç düşünmeden kabul ederim” dediğiniz bir rol var mı? 



Komedi kadın rollerini düşünmeden kabul ederim. Çok değişik karakterler çıkartabileceğime inanıyorum.  



Bu sektörde bayan oyuncu olmanın ne tür zorlukları var? 



Kadın-erkek ayırt etmeksizin her sektörde olduğu gibi bu sektöründe zorlukları var.  Set çalışanları ve oyuncular olmak üzere herkes büyük bir emek verip,uykusuz sabahlara kadar çalıştığı oluyor. Keşke daha iyi şartlarda herkesin mutlu,sağlıklı çalışabileceği imkanlar olsa eminim mükemmel işler çıkacaktır.  



Uzun saatler aralıksız çalışıyorsunuz. Set dışında neler yapıyorsunuz?



Set dışında genelde spor yapıyorum. Çokca film izlemeye çalışıyorum ayrıca resim yapmaya çalışıyorum tabii bunun dışında yakın arkadaşlarımla birlikte organizasyonlar yapıyoruz. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin