Adana kebap, içli köfte, kabak tatlısı... Oscar menüsüne girdiler!

Ünlü aşçı Wolfgang Puck, bu yıl 4 Mart gecesi gerçekleşecek olan Oscar Ödül Töreni’nin yemek menüsüne üç Türk lezzetini ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Adana kebap, içli köfte, kabak tatlısı... Oscar menüsüne girdiler!

Hürriyet Kelebek yazarı Barbaros Tapan'ın sorularını yanıtlayan Wolfgang Puck, 90 yıllık Oscar tarihinde menüde ilk kez Türk yemeklerinin de yer aldığını belirtti ve sadece Oscar’a özel İstanbul’daki restoranı Spago’dan şef Cihan Kıpçak ve Yiğit Mirzaoğlu’nu Los Angeles’a getirdiğini söyledi.



Tapan'ın bugünkü köşesinden aktardığı bilgiye göre; Adana kebap, içli köfte ve kabak tatlısı, bu sene Oscar menüsünde dünya yıldızlarına servis edilecek.



İşte, Tapan'ın o söyleşisi:



"◊ Türk yemeklerini bu sene Oscar menüsüne eklemeye nasıl karar verdiniz? Yakın dostunuz Demet Sabancı Çetindoğan Adanalı, eminim onun da etkisi olmuştur...



- Olmaz mı, tabii ki oldu... Türkiye’ye çok sık geliyorum. Her geldiğimde genç şefleri yaratıcı yemekler yaparken görüyorum. En son İstanbul’dayken Spago’daki şefim Cihan’a (Kıpçak) “Neden Türk yemeklerini menüye eklemiyoruz” dedim. İnsanlar şaşıracak çünkü Türk mutfağı burada bilinen bir mutfak değil...



İtalyan hatta Yunan yemekleri biliniyor ama Türk yemekleri bilinmiyor. Şahsen en güzel kuzu etini ve balıkları Türkiye’de yedim. Her şey bir tarafa, baharatlar apayrı bir konu... Mısır Çarşısı başlı başına muhteşem bir yer... Benim için çok özel bir şehir İstanbul. "



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin