Açlık grevindeki gazetecinin nakil talebine ret

Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'ın tedavisi için bir Filistin hastanesine nakledilmesi talebini geri çevrildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Açlık grevindeki gazetecinin nakil talebine ret

İsrail Başsavcılığının, 82 gündür açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'ın tedavisi için bir Filistin hastanesine nakledilmesi talebini geri çevirdiği bildirildi.



Filistin Esirler Cemiyeti Hukuk Birimi Başkanı Cevad Bulis, yaptığı yazılı açıklamada, başsavcılığın, Kayk'ın bir Filistin hastanesine nakledilmesi talebini reddettiğini kaydetti.



Esirler Heyeti Başkanı İsa Karakı ise ret kararının, Kayk'ın hayatının kurtarılması için hukuki ve siyasi alanda sarf edilen tüm çabaların hiçe sayılması ve gazetecinin tasfiye edilmesi çalışması olduğunu savundu. 



Karakı, "İsrail hükümeti, Kayk'ın her an ölebileceğini biliyor ve bu kararı alarak onun infazını resmileştirmiş oluyor" ifadesini kullandı.



İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla, İsrail istihbaratının gizli güvenlik bilgilerine dayanarak, Filistinliler 1 ile 6 ay arasında alıkonulabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin