ABD'li ajan İstanbul'a bağlanacak!

ABD gizli servislerinin belgelerini yayınyan Edward Snowden, bugün İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleşen foruma telekonferans ile bağlanacak.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li ajan İstanbul'a bağlanacak!

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, 4-5 Eylül tarihleri arasında Alternatif Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Internet Ungovernance Forum'a ev sahipliği yapıyor.



Özgür ve eşit bir internet için dayanışma ağlarının yaratılmasının önemine dikkat çekmeyi hedefleyen etkinliğin temel konuları 'Gözetim, Sansür ve İfade Özgürlüğü', 'Alternatif Medya', 'Ağ Tarafsızlığı', 'Sayısal Bölünme', 'Yönetişim ve teknik çözümler' olarak belirlendi. İnternetin günümüzde sahip olduğu problemler hakkında konuşmak ve bunların nasıl çözüleceğini bulmak amacıyla düzenlenen forumda, Türkiye'de İnternet ve İnsan Hakları, Yurttaş Gazeteciliği ve Alternatif Medya, Medya çalışanları için veri koruma ve güvenli iletişim pratikleri gibi konulardan oluşan panel ve atölyeler gerçekleşecek.



ABD'nin gizli dinleme belgelerini sızdıran ve küresel siyasi krize neden olan eski NSA ajanı Edward Snowden, bu akşam, sürgünde olduğu Moskova'dan Internet Ungovernance Forum'a bağlanacak. Snowden, internet ve insan hakları aktivisti Chris Soghoian ile sohbet edecek, salondan gelen soruları yanıtlayacak.



Konferansta ayrıca, Columbia Üniversitesi'den Agnes Callamard, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Yaman Akdeniz, Ankara Üniversitesi Kerem Altıparmak, Alternatif Bilişim Derneği'nden Melih Kırlıdoğ, Burak Arıkan, Aslı Telli Aydemir, Radikal Gazetesi'nden Elif İnce, 1Umut Derneği'nden Yaşar Adanalı, Mutlu Kent, Şehir Üniversitesi'nden Aslı Telli Aydemir, AIA'den Isik Mater, Orkut Murat Yılmaz gibi akademisyen ve aktivistler etkinlikte konuşmacı olarak yer alıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin