Abbas Kiarostami’nin eserleri sanatseverlerle buluşuyor

İranlı sanatçı Abbas Kiarostami'nin Türkiye’deki en kapsamlı sergisi 9 Ocak - 10 Nisan'da CerModern’de.

Google Haberlere Abone ol
Abbas Kiarostami’nin eserleri sanatseverlerle buluşuyor

Dünyaca ünlü İranlı sanatçı Abbas Kiarostami, Canon sponsorluğunda Türkiye’deki en kapsamlı sergisini açıyor. Abbas Kiarostami’nin Canon EOS 5D Mark III ile çektiği 43 fotoğraf, 9 Ocak - 10 Nisan tarihlerinde Ankara CerModern’de sanatseverlerle buluşuyor.



Abbas Kiarostami’nin eserleri sanatseverlerle buluşuyorİran sinemasının popülerliğini en çok borçlu olduğu yönetmen olan Abbas Kiarostami, özellikle Köker Üçlemesi, Kirazın Tadı ve Rüzgar Bizi Sürükleyecek filmleriyle dikkat çekiyor. Kiarostami fotoğrafın önemini, “Tek bir fotoğraf bir filmin sebebi olabilir. Sinemanın başladığı yer işte tam orasıdır, tek bir fotoğraf” sözüyle vurguluyor.



Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye, Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ve Akira Kurosawa Ödülü gibi birçok ödül alan Kiarostami, sanatını şiir, set tasarımı, resim ya da fotoğraf ile ifade eden sayılı yeteneklerden biri olarak biliniyor. Kiarostami’nin sergisi, kar manzaraları, yol ve ağaç fotoğraflarıyla otomobilden çekilen görüntülerden oluşuyor.



CerModern’de sergilenecek büyük ölçekli 43 fotoğraf çalışmasının yanısıra, sergi alanı içerisinde oluşturulan sinema salonunda sanatçının video işleri de izlenebilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin