AA'dan BBC'nin tarafsızlığına sorgulama

BBC, PKK haberini ‘sorgulayan’ Anadolu Ajansı’na ‘tarafsızlık’ vurgusu yaparak yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
AA'dan BBC'nin tarafsızlığına sorgulama

Britanya’nın önde gelen yayın kurumu BBC, Türkiye’de resmi çevrelerin ve hükümet yanlısı medyanın tepkisini çeken PKK haberini ‘sorgulayan’Anadolu Ajansı’na ‘tarafsızlık’ vurgusu yaparak yanıt verdi.

 



BBC, Kuzey Irak’taki bir PKK kampından fotoğraflar eşliğinde “PKK savaşçıları IŞİD’le savaşa hazırlanıyor” başlığıyla bir haber yayınladı. Haberde, “Onlarca yıldır Türk hükümetine karşı savaşan PKK, Türkiye ve birçok Batılı devlet tarafından terör örgütü olarak görülüyor. Ancak PKK, şu an cihatçı IŞİD ile savaşın kilit oyuncusu niteliğinde” ifadeleri kullanıldı.



Haber iktidar yanlısı medyanın tepkisini çekmiş, Dışişleri Bakanlığı tarafından da ‘teröre destek’ diye eleştirilmişti.



Anadolu Ajansı ise, BBC’yi PKK’nın kanlı geçmişini ve devam eden şiddet eylemlerini görmezden gelmek’le suçladı.



BBC’nin AA’ya yanıtı ise şöyle oldu:“Biz dünyanın ilgi alanındaki haberi tarafsız bir şekilde hazırlıyoruz. Bu film, PKK tarafından düzenlenen saldırılara ilişkin kapsamlı yayınlarımızın da içerisinde olduğu Türkiye ile ilgili konulardaki çok sayıda yayınımızdan biri. BBC yayınları IŞİD’den kaçan bazı kadınların PKK’ya katılma nedenlerinin anlaşılması konusunda değerlendirme imkanı sunuyor. Haber PKK’nın Türkiye tarafından terör örgütü olarak görüldüğünü net bir şekilde ifade etmektedir.”



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin