AA'da 2. toplu iş sözleşmesi için görüşmelere başlandı

AA yönetimi ile Kurumda toplu iş sözleşmesini imzalama yetkisi bulunan Medya İşçileri Sendikası arasında 2. dönem toplu iş sözleşmesinin görüşmelerine başlandı.

Google Haberlere Abone ol
AA'da 2. toplu iş sözleşmesi için görüşmelere başlandı

Anadolu Ajansı (AA) yönetimi ile Kurumda toplu iş sözleşmesini imzalama yetkisi bulunan Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) arasında 2. dönem toplu iş sözleşmesinin görüşmelerine başlandı.



AA Genel Müdürlüğündeki görüşmede işveren tarafının başkanlığını AA Yönetim Kurulu Üyesi Refik Korkusuz yaptı. Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ekşi, İnsan Kaynakları Direktörü Hayrettin Özçelik, Finans Direktörü Seyfi Yıldız ve hukuk danışmanı Mehmet Özdamar da işveren tarafını temsilen görüşmeye katıldı.



Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser başkanlığındaki işçi tarafını temsil eden heyette ise sendika yöneticileri Osman Kurt ve Ogün Duru ile Medya-İş'in bağlı bulunduğu Hak-İş'in avukatı İsmail Özgüven yer aldı.



Görüşmelerin başında yaptığı konuşmada, toplu sözleşme görüşmelerinin Kanun gereği 60 gün süreceğini ifade eden AA Yönetim Kurulu Üyesi Korkusuz, "İnşallah geçen sefer olduğu gibi birbirimizi tebrik ederek ve pasta keserek görüşmeyi sonlandırırız" dedi.



AA'nın çalışanlarına en iyi şartları sunacağına inandığını belirten Korkusuz, sendikanın da temsilcisi olduğu kitleyi en iyi şekilde müdafaa ederek taleplerini yansıtacağını ve sonuçta ortak bir noktada anlaşılıp toplu sözleşmenin akdedileceğini söyledi.



Görüşmelerin tüm çalışanlara ve Kuruma hayırlı olmasını dileyen Korkusuz, heyetlerin karşılıklı iyi niyetiyle iyi işler yapılacağını düşündüğünü bildirdi.



Anadolu Ajansının 100. yıl projesine gerek sendika, gerekse üyeler olarak tüm desteği verdiklerini ifade eden Medya-İş Genel Başkanı Eser, AA'nın dünyanın ilk 5 ajansından biri olma hedefi bulunduğunu, çalışanların haklarının da bu doğrultuda iyileştirilmesi için sendika olarak tüm gayreti göstereceklerini vurguladı.



Bir önceki toplu sözleşmenin güzel sonuçlandığını belirten Eser, bu görüşmelerin de aynı şekilde sonuçlanmasını temenni etti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin