AA TÜYAP'ta yayınlarını görücüye çıkardı!

AA Genel Müdürü Öztürk, "Sayısı az ama içeriği ve niteliği güçlü kitaplarımızı, hem vatandaşlarımıza tanıtmak hem de kitap dünyasının içerisinde yer almak istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
AA TÜYAP'ta yayınlarını görücüye çıkardı!

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA'nın ilk kez Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda stant açtığını belirterek, "Sayısı az ama içeriği ve niteliği güçlü kitaplarımızı, hem vatandaşlarımıza tanıtmak hem de kitap dünyasının içerisinde bir şekilde yer almak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda da yeni kitaplarımız çıkacak yine Ortadoğu ve kriz bölgeleriyle ilgili" dedi. 



"Sinemamızın 100 Yılı" temasıyla düzenlenen 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Beylikdüzü'ndekiTÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. 



Anadolu Ajansı da Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda ilk kez stant açarak, yayınlarını kitapseverlere buluşturdu.



AA'nın standını ziyaret eden Öztürk, burada sergilenen "AA Oradaydı" serisi kapsamında "Yarım Kalan Devrim: Mısır", "Abluka, Savaş, Direniş: Gazze" ve "Yetim Kalan Ülke: Suriye" kitaplarını, 2013 Almanak'ını ve "Muhabirin El Kitabı"nı inceledi, ziyaretçilerle yakından ilgilendi.



Öztürk, yaptığı açıklamada, bu organizasyonun Türkiye'nin en önemli kitap fuarlarından biri olduğunu belirterek, fuarın, yayıncılık, kitap dünyası ve yazarlar açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.



AA olarak ilk kez burada stant açtıklarını ifade eden Öztürk, "Çünkü bugüne kadar pek yayınımız yoktu" ifadelerini kullandı. 



Bu yıl bir yayın politikası sürdürdüklerini ve kapsamda Ortadoğu ile ilgili önemli üç kitap çıkardıklarını dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:



"Mısır, Suriye ve Gazze'de'ki krizi anlatan kitaplar. Daha önce de hazırladığımız almanaklar da vardı, onlar da yıllık olarak çıkardığımız önemli eserler. Yine biraz önce fuara yetiştirilen, 'Habercinin El kitabı' isimli bir kitabımız var ki o da mesleğimiz ve gazeteciler açısından çok değerli bir kitap. Bütün bunların sayısı az ama içeriği ve niteliği güçlü. Kitaplarımızı hem vatandaşlarımıza tanıtmak hem de kitapdünyasının içerisinde bir şekilde yer almak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda da yeni kitaplarımız çıkacak yine Ortadoğu ve kriz bölgeleriyle ilgili. Daha da güzeli, bu kitaplarımız aynı zamanda İngilizce ve Arapça da çıkartılıyor. Bu da Türkiye'de pek olmayan bir şey.  Bunları da çıkarmış oduk. Üçünü de, dördünü de beşini de burada yayına verdik, satışa sunduk ama önümüzdeki fuarda daha geniş bir stant, fotoğraflarımızı da ön plana çıkartan, tanıtımımızı da ön palana çıkartan daha geniş bir alan düşünüyoruz."



Fuara ilk kez katıldıklarını belirten Öztürk, güzel ve oldukça kalabalık bir ortam olduğunu söyledi.



Öztürk, fuara ilginin de güzel olduğunu dile getirerek, " Kitap dünyasının bu konuda bir şikayetinin olduğunu biliyorum.Kitap satışlarından, ilginin azlığından. İnşallah bu tür fuarlarla bu etkinlikler artar daha da güzelleşir. Biz de seneye daha güçlü bir şekilde hemTÜYAP'a hem diğer kitap fuarlarına katılmayı düşünüyoruz. Yurt dışında da böyle bir planımız var. Ülkemize hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.



"AA çok spesifik alanda faliyet gösteriyor"



AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk, çok spesifik alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi. Ortadoğu ve Kafkasya gibi kriz bölgelerinde faaliyetlerinin olduğunu aktaran Öztürk, Anadolu Ajansı'nın yayınlarının çok spesifik bir alanda olduğunu anlattı.



Öztürk, şöyle devam etti:



"Herkesin gidip de fotoğraf çekemediği, haber yapamadığı, analiz ve gözlem yapamadığı savaş bölgeleri, kiriz bölgeleri... O nedenle kitaplarımızın özel bir takipçisi, özel bir okuyucusu var. Bu alanda çalışma yapmak isteyenlerin sanırım çok az bulabileceği kaynak eser bunlar. Yıllarca kütüphanede duracak, uzun yıllar kullanılacak. Özellikle bölgemizi anlamak isteyenlerin ilk başvuracağı kitaplardan biri olacak. O yüzden çok özel insanların ilgi gösterdiğini söyleyebilirim."  



AA'nın standı



Anadolu Ajansı bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı"nda ilk kez stant açarak yayınlarını kitapseverlerle buluşturdu. 



 AA, 8 Kasım'da açılışı gerçekleşen ve 16 Kasım'a kadar İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam edecek "33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı"na destek veren kuruluşlar arasında yer alıyor.



AA standında, "AA Oradaydı" serisi kapsamında, "Yarım Kalan Devrim: Mısır", "Abluka, Savaş, Direniş: Gazze", "Yetim Kalan Ülke: Suriye" kitapları, 2013 Almanak'ını ve "Muhabirin El Kitabı"nın tanıtımı ve satışı yapılıyor.



"AA Oradaydı" serisi ve almanaklar, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak üç dilde kitapseverlerin beğenisine sunuldu.



Fuara haber desteği de verecek olan AA'nın standı, 4. salon girişinde bulunuyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin