69. Cannes Film Festivali'nde 400 asker görev yapacak

Bu yıl 69.'sı düzenlenecek ve yarın başlayacak Cannes Film Festivali için yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

Google Haberlere Abone ol
69. Cannes Film Festivali'nde 400 asker görev yapacak

Bu yıl 69.'sı düzenlenecek Cannes Film Festivali için yoğun güvenlik önlemleri alınacak.



İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Cannes'da yaptığı açıklamada, yarın başlayacak 69. Cannes Film Festivali için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacağını söyledi.



Hiç karşılamadıkları kadar yüksek bir risk faktörünün önlerinde olduğunu dile getiren Cazeneuve toplamda 400 asker ve jandarmanın festival alanı ve çevresinde görev yapacağını duyurdu.



Fransa'nın Cannes şehrinde 11-22 Mayıs arasındaki festivalde, jüri başkanlığını "Mad Max" serisi filmlerin yönetmeni George Miller'in ekibinin dört kadın ve dört erkek sinemacı yapacak.



Macar yönetmen Laszlo Nemes, Fransız yönetmen Arnaud Desplechin, İtalyan yönetmen Valeria Golino, ABD'li aktris Kirsten Dunst, Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen, Kanadalı aktör Donald Sutherland, Fransız aktris Vanessa Paradis ve İranlı yapımcı Katayoon Shahabi jüri üyesi olarak görev yapacaklar.



Festivalde, yönetmenler Pedro Almodovar, Ken Loach, Sean Penn, Xavier Dolan, Paul Verhoeven ve Dardenne kardeşlerin filmlerinin de aralarında bulunduğu 17 film ana kategoride Altın Palmiye için yarışacak.



Woody Allen'ın “Cafe Society” filmiyle açılacak festivalde, Steven Spielberg'in “The BFG” ve Jodie Foster'ın “Money Monster” filmleri de yarışma dışı filmler bölümünde gösterilecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin