600 milyonluk Show TV, 400 milyona nasıl satıldı?

402 milyon dolara satılan kanalda şimdi de 'değer tespit krizi' çıktı.

Google Haberlere Abone ol
600 milyonluk Show TV, 400 milyona nasıl satıldı?

TMSF tarafından el konulmasının ardından Ciner Grubu’na 402 milyon dolara satılan Show TV ile ilgili tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. 



Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre Show TV satışında, “imza krizinin” ardından şimdi de, “değer tespit krizi” çıktı. TMSF’nin el koyma işleminin ardından 97 milyon dolar olarak değer biçtiği Show TV’yi, üç yıl önce 600 milyon dolar bedelle teminat olarak kabul ettiği ortaya çıktı. Kanalın hissedarları, değer tespit konusundaki tutarsızlığı da mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.



Show TV’deki değer tespit tartışmasının perde arkası şöyle:



BİR GÜNDE DEĞER TESPİT



TMSF’nin, “Çukurova’nın talebi üzerine satışını gerçekleştirdik” dediği, Show TV’nin satışında sular durulmuyor. Taraf’ın TMSF ve Çukurova Grubu kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Show TV’nin ihalesiz olarak Ciner Grubu’na satışına ilişkin eleştiriler üzerine TMSF, kanalın değer tespitini yaptırdı. Bir kamu bankasına ait değerleme şirketi tarafından kanalın değer tespiti bir günde tamamlandı. Ve şirket, kanalın değerini 97 milyon dolar olarak belirledi. Söz konusu değerin ise, Ciner Grubu’nun TMSF’ye ödediği nakit tutara eşit olması dikkat çekti.



ÜÇ YIL ÖNCE 600 MİLYON



Ancak, kanalın değer tespiti konusunda ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı. TMSF ile Çukurova Grubu İnterbank’tan kaynaklanan 398 milyon dolarlık borcun ödenmesi konusunda 2009 yılında bir porotokol yaptı. Bu protokolde, teminat olarak Çukurova Grubu’nun medya kuruluşları gösterildi. TMSF’nin 2009 yılında yapılan protokolde, Çukurova Grubu’na ait medya şirketlerinin bedelini 600 milyon dolar olarak kabul etti. Üç yıl sonra ise Show TV için 97 milyon dolarlık değer tespit edilirken, Akşam ve SKYTÜRK’ün içinde yer aldığı T Medya için de 60 milyon dolarlık değer belirlenmesi dikkat çekti. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin