60 bin CHP'liyi AKP'ye üye yaptılar!

AKP teşkilatlarının Türkiye genelinde 60 bin CHP üyesini habersiz bir şekilde partiye üye yaptıkları ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
60 bin CHP'liyi AKP'ye üye yaptılar!

AKP teşkilatlarının 2012 yılının Kasım ayında Türkiye genelinde 60 bin, Konya'da ise bin 800 CHP üyesini habersiz bir şekilde partiye üye yaptıkları ortaya çıktı.



AKP'ye üye yapılanlar arasında CHP Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici ile daha önce CHP'den milletvekili adayı olan avukat Saim Sezen de bulunuyor.



Skandalın ortaya çıkmasının ardından vatandaşlar, olayı yargıya taşımıştı. Ancak Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyuruları hakkında takipsizlik kararı verdi. AKP'ye üye yapılan vatandaşların karara itirazı üzerine Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararını bozdu ve suç duyurularının işleme konularak yargılama yapılmasını talep etti.



Kararın ardından Konya 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada AKP Meram, Selçuklu ve Karatay ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerine, ‘başkası adına ıslak imzalı dilekçe hazırlayarak evrakta sahtecilik, sahte üye kaydı, kişisel bilgilerin kanunsuz şekilde elde edilmesi ve kullanılması' suçlamaları yöneltildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin