6 televizyon kanalı daha Türksat'tan çıkarılıyor!

CHP'li Barış Yarkadaş'tan önemli açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
6 televizyon kanalı daha Türksat'tan çıkarılıyor!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP iktidarı, perşembe günü, sekiz kanalı daha kapatmak için RTÜK aracılığıyla hamle yapacak. Türkiye’yi adeta çölleştirmek ve muhalif seslerin duyulmasını engellemek istiyorlar’’ şeklinde konuştu.



‘SARAY VE BAŞBAKANLIK YARIŞIYOR’



CHP Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu Üyesi – İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sekiz TV kanalının daha RTÜK aracılığıyla kapatılmak istendiğini açıkladı. Can Erzincan TV’de katıldığı bir programda Erkan Akkuş’un sorularını yanıtlayan CHP’li Yarkadaş, “Saray ve AKP, kendilerini rahatsız eden tüm sesleri adeta yok etmek için yarışıyor’’ dedi.



Saray’da ‘Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ (CİMER) adlı bir birimin oluşturulduğunu söyleyen Yarkadaş, “Bu birim, adeta Paralel RTÜK gibi çalışıyor. Saray’ı rahatsız eden tüm yayınlar, RTÜK’e şikayet ediliyor ve gereğinin yapılması isteniyor’’ diye konuştu.





‘PARALEL RTÜK VAR’



CİMER’in, RTÜK’ün Yayın İzleme Birimi’ne ait tüm bilgilere erişebildiğini söyleyen Yarkadaş, konuyu TBMM gündemine taşıdığını da söyledi. Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:



“CİMER adlı birim, RTÜK’ün işlem yapmadığı yayınları kayıt altına alıyor ve daha sonra kuruma yazılı bir talimat yolluyor. Şikayetçi oldukları yayına ilişkin işlem yapılmasını ve ceza verilmesini istiyor. RTÜK’te şu an böyle yüzlerce şikayet var. RTÜK üyeleri, hem AKP’nin hem de Saray’ın baskısı altında… Bir yanda Başbakanlık’ta oluşturulan İzleme Birimi, diğer yanda ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi var.. Buralardan sürekli şikayet geliyor. RTÜK üyeleri çifte baskı altında…’’



‘POLİSİ ELEŞTİRDİ DİYE…’



RTÜK’ün Perşembe günü yapacağı toplantıda, Can Erzincan, Van TV, Özgür Gün TV, Jiyan TV, Hayat TV ve Azadi TV’nin yayın lisanslarının iptalini gündeme alacağını belirten Yarkadaş, “RTÜK’ün AKP’li üyeleri, Can Erzincan TV’yi Nazlı Ilıcak’ın polisleri eleştiren bir konuşmasını gerekçe göstererek kapatmak istiyorlar’’ dedi.



İMC TV’nin kapatılmasının ardından Hit Bord adlı platforma taşındığını belirten Yarkadaş, “Edindiğim bilgiye göre, RTÜK’ün AKP’li üyeleri, İMC TV’nin buradaki yayınlarını sonlandırmak için de harekete geçmiş. Hit Bird adlı yayın platformuna başvurarak, İMC TV’nin yayınlarının sonlandırılmasını isteyecekler’’ ifadesini kullandı.



GAZETECİLERE KEYFİ YASAK



Sansür ve baskının artık ‘’uluslararası boyuta’’ taşındığına dikkat çeken Yarkadaş, “Sınır kapılarına, yasaklı gazeteciler listesi koyuyor, yabancı gazetecilerin Türkiye’ye girişini keyfi bir biçimde engelliyorlar. Bu, Türkiye’nin içe kapanması anlamına gelmektedir’’ dedi. Yasaklı gazeteciler listesini TBMM’ye taşıdığını da belirten Yarkadaş, “AKP, şu ana kadar bu listeyi yalanlamadı’’ şeklinde konuştu.



FOX TV DE TEHDİT ALTINDA’



Sansürün uluslararası boyutunun bir ayağının da Türkiye’de olduğunu belirten Yarkadaş, “FOX TV bunun için en uygun örnek… ABD sermayeli FOX TV’nin Türkiye yayınları da hedefte… AKP’li RTÜK üyeleri, FOX TV’ye, başarılı gazeteciler İsmail Küçükkaya ile Fatih Portakal’a sudan sebeplerle cezalar veriyorlar’’ hatırlatmasında bulundu.



CHP’li Yarkadaş, “Saray ve Başbakanlık, AKP’li RTÜK üyeleri aracılığıyla, FOX’a sudan sebeplerle peş peşe ceza verdirtiyor. RTÜK Kanunu’na göre, bir kanal aynı suçtan dolayı birkaç uyarı alırsa, lisans iptali gündeme geliyor. İktidar, FOX TV’yi, verilen uyduruk cezaları gerekçe göstererek susturmak istiyor’’ dedi.



‘ELEŞTİRİDEN RAHATSIZ OLMUYORUZ’



FOX TV’nin özellikle haber bültenlerinin iktidarı çok rahatsız ettiğini vurgulayan Yarkadaş, “Oysa ki; FOX TV, başta CHP olmak üzere HDP ve MHP’yi de çok ağır sözlerle eleştiriyor. Ancak eleştiriden rahatsız olan tek kurumun Saray ve AKP olduğu görülüyor’’ diye konuştu.



RTÜK’ün Perşembe günü yapacağı toplantıda, başta Can Erzincan TV olmak üzere, Van TV, Özgür Gün TV, Jiyan TV, Hayat TV ve Azadi TV’nin durumunun masaya yatırılacağını belirten Yarkadaş, “Güçleri yeterse, FOX TV’yi de sonraki toplantıda gündeme almak ve oldu bittiye getirmek istiyorlar’’ dedi.



MEDYAMA DOKUNMA



Muhalif kanalların kapatılmasının halkın haber alma ile kamuoyunun özgürce oluşturulması hakkının gaspı anlamına geleceğini belirten CHP’li vekil, “Kamuoyu buna itiraz etmeli ve (Medyama Dokunma) demelidir’’ şeklinde konuştu.



Yarkadaş, aynı TV programında TRT’deki yolsuzluklara da değindi. CHP’li vekil, “TRT’de tam bir yağma var. 12 bin TL’ye alınabilecek bir cihazla yapılacak olan işlem için, 800 bin TL’lik ihale açıp yandaşa vermişler. Bu halkın parasının yağmalanmasıdır’’ dedi.



TRT’nin reklam ihalesine ilişkin açıklamalar da yapan Yarkadaş, “Buradaki yolsuzluk ve kamunun kaybı ise milyon dolarlarla anlatılabilir’’ diye konuştu.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin