46. SİYAD Türk Sineması Ödülleri sahiplerini buldu

Sinema dünyasının merakla beklediği 46. SİYAD Ödülleri, Cemal Reşit Rey’de düzenlenen törenle verildi.

Google Haberlere Abone ol
46. SİYAD Türk Sineması Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen '46. SİYAD Türk Sineması Ödülleri', D-Smart’ın yayın sponsorluğunu yaptığı törenle sahiplerini buldu.



'En iyilerin' Ceyda Düvenci’nin sunumuyla açıklandığı gecede, kırmızı halıda ünlülere sinema eleştirmeni Ömür Gedik eşlik etti. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden oyuncu Tuncel Kurtiz’in sevdiği şarkılardan oluşan repertuvarıyla Sema Moritz, konuklardan büyük alkış alırken yaptığı müzikle Avrupa’da oldukça tanınan Karsu, farklı yorumuyla geceye damgasını vurdu.



Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD), gelenekselleşen gecesinde 3 isme; Serra Yılmaz, Ali Özgentürk ve Macit Koper’e Onur Ödülü; sinema dünyasının unutulmaz filmlerini afişe eden yayıncı, tasarımcı, fotoğraf sanatçısı Erol Ağakay’a ise Emek Ödülü verildi. 'Ahmet Uluçay Umut Ödülü'nün sahibi ise 'Küf' filmiyle Ali Aydın oldu.



Zerre’nin 'En İyi Film' ödülünü aldığı gecede, 'En İyi Yönetim' ödülüne ise Jin filmindeki yönetimiyle Reha Erdem layık görüldü. Kıvanç Tatlıtuğ, 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne 'Kelebeğin Rüyası' filmindeki performansıyla sahip oldu. 'Cahide Sonku En İyi Kadın Performansı' ödülünü ise Zerre’deki rolüyle Jale Arıkan kazandı. D-Smart İçerik Grup Başkanı Başar Başarır’ın takdim ettiği 'En İyi Senaryo' ödülü ise 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filminin senaristi Onur Ünlü’ye gitti.



'En İyi Müzik' ödülünü 'Kelebeğin Rüyası' filminin müziklerini hazırlayan Rahman Altın kazanırken, 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı' ödülünü 'Kelebeğin Rüyası' filmindeki oyunculuğu ile Farah Zeynep Abdullah aldı. 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı' ödülüne ise, Yozgat Blues filmi oyuncularından Nadir Sarıbacak layık görüldü.



'En İyi Görüntü Yönetimi' ödülü 'Kelebeğin Rüyası' filmindeki çalışması ile Gökhan Tiryaki’ye verilirken, Mesut Ulutaş Zerre ile 'En İyi Kurgu' ödülünün sahibi oldu. 'En İyi Sanat Yönetimi' ödülünü, 'Kelebeğin Rüyası' filmindeki yönetimi ile Hakan Yarkın’ın kazandığı ödül töreni gecesinde 'En İyi Belgesel Film' ödülünü Saroyan Ülkesi aldı. 'En İyi Kısa Film' ise 'Nerdesin' oldu. Sinema yazarlarının 'En İyi Yabancı Film' ödülü tercihi ise 'Mavi En Sıcak Renktir' oldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin