4 gazeteci Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden istifa etti!

Dört gazetenin ekonomi müdürü ortak bir açıklama yaparak Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
4 gazeteci Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden istifa etti!

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İnan, Star Gazetesi Ekonomi Müdürü Yener Yalçın ve Akşam Gazetesi Ekonomi Müdürü Mehmet Ali Ergün bugün ortak bir açıklama yaparak Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden istifa ettiklerini duyurdular.



Bu arada Haberturk Gazetesi Ekonomi Müdürü Yavuz Barlas daha önce EGD'den istifa etmişti. Derneğe üyeliği bulunmayan Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç ise kendisinden habersiz getirildiği Yüksek Kurulu Üyeliğini kabul etmediğini açıklamıştı. Böylece 6 önemli gazetenin ekonomi müdürü Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ile bağlarını tamamen koparmış oldu.



Ekonomi gazetecilerinin dün yaptığı ortak açıklama ise şöyle:



"Biz aşağıda imzası olan ekonomi gazetecileri olarak, gerekli gördüğümüz lüzum üzerine Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeliğinden istifa ettiğimizi beyan ederiz.



Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen ulusal gazetelerinin ekonomi müdürlerine otomatik olarak verilen EGD Yüksek İstişare Konseyi üyeliği sıfatının bir anlamı bulunmadığını vurgulamanın da zaruret olduğunu düşünüyoruz. Konsey üyeliğinin, EGD çatısı altında yapılan organizasyonlara mutlaka haber desteği verileceği şeklinde algılanması son derece yanlıştır. Bu ayrıntının sponsorluk desteği veren kurum ve kuruluşlar tarafından bilinmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin