'2.Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali' için geri sayım başladı!

8 - 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2.Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
'2.Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali' için geri sayım başladı!

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, 8-12 Ekim tarihleri arasında sinemaseverler ile buluşacak. Festivalde, Türkiye’den ve uluslararası yönetmenlerin Kurmaca, Belgesel, Animasyon ve Deneysel kategorilerinde yer alan kısa filmleri yarışacak.



İde Yapım Festival Direktörleri Baran Mayda ve Elçin Çelik’in yaptığı açıklamada ‘bu yıl çok özel bir festival için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bingöl’de İkincisini düzenleyeceğimiz festival kapsamında, kısa filmle ilgilenenleri, başarılı ve etkili eserler üretmeye teşvik etmenin ve özendirmenin yanı sıra, her zamanki gibi Türk sinemasının geleceğine olumlu ve destekleyici katkılar sağlama hedefindeyiz.



'2.Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali' için geri sayım başladı!



Festival süresince Film Gösterimleri, Söyleşiler, Atölyeler, Özel Seçki Filmler ve Açılış- Kapanış Konserleri olmak üzere birbirinden önemli etkinlikler düzenlenecektir.



Ak Parti Genel Başkan yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet YILMAZ’ın katılacağı festivalde; yönetmenler, dizi - sinema oyuncuları, yapımcılar ve sinema eleştirmenleri yer alacak ayrıca oturum başkanlığını Cumhurbaşkanı baş danışmanı Prf. Dr. Yasin AKTAY’ın yapacağı ‘Türkiye Tarihinde Devlet ve Göçün Yönetimi’ konulu bir de konferans düzenlenecektir.



 Bingöl Valisi Ali MANTI, Bingöl Belediye Başkan Yücel BARAKAZİ, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap YOĞUNLU ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK’ın desteklediği festival, tüm Bingöl’ü kucaklayacak bir etkinlik olarak iz bırakacak’ denildi.



Başvuru adresi: www.bingolkisafilm.org


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin