24 SAATTE KAÇ TANE ORHAN PAMUK HABERİ YAPILDI?

Medya Takip Merkezi’nin 35 ulusal gazete, 24 ulusal TV kanalı ve 20 internet haber sitesini ölçerek ulaştığı rakamlar, Nobel ödülünün Türk kamuoyu için önemini ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
24 SAATTE KAÇ TANE ORHAN PAMUK HABERİ YAPILDI?

Yazar Orhan Pamuk'un Nobel ödülünü aldığının duyurulmasından itibaren 24 saat içinde sadece Türk basınında 548 Orhan Pamuk haberi yapıldı.
Geçen yıl da aday olan ancak ödüle bu yıl kavuşabilen Pamuk’un 5 kitabı, ödülün açıklanması sonrasında ”amazon.com” adlı internet sitesinde, “en çok satan 100 kitap” listesine de girdi.
Orhan Pamuk'un Nobel almasının haberi, 35 ulusal gazetenin tümünde yer alırken, bunlardan 34’ü, haberi birinci sayfadan verdi. Ulusal yazılı basında konuyla ilgili toplam 125 haber yapılırken, 74 gazete yazarı konuyu köşesine taşıdı.
TV kanallarındaki haber sayısı ise 337’ye ulaşırken, haberle ilgili görüntüler yaklaşık 30 saat ekranlara yansıdı. İnternet haber sitelerinin konuya ilgisi, diğer mecralardan farklı olmazken, 20 haber sitesinde toplam 86 haber yapıldı.
Pamuk’un Nobel Edebiyat Ödülünü kazanması, dünya basınında da büyük yankı buldu. BBC, CNN, The Guardian, Financial Times, New York Times, Washington Post, The Independent gibi dünyaca ünlü yayın organları, Pamuk’la ilgili övgü dolu yorumlar yaptılar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin