24. İstanbul Caz Festivali heyecanı Beykoz Kundura'ya taşınıyor

Festival, Beykoz Kundura’ya iki özel geceyle yeniden konuk oluyor.

Google Haberlere Abone ol
24. İstanbul Caz Festivali heyecanı Beykoz Kundura'ya taşınıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 20 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, geçen yıl ilk kez kullandığı ve büyük beğeni toplayan Beykoz Kundura’ya iki özel geceyle yeniden konuk oluyor.



Son yıllarda sayısız filme ve diziye ev sahipliği yapan Türkiye’nin en eski fabrikası Beykoz Kundura, bu kez kapılarını İstanbul Caz Festivali kapsamında 7 ve 19 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek altı farklı konser için açmaya hazırlanıyor.



Beykoz Kundura’nın mekân desteğiyle gerçekleştirilecek konserlerde, dünya ve Türkiye müzik sahnelerinin öncü ve yenilikçi isimleri arka arkaya festival seyircisiyle buluşacak: Radiohead’in gitaristi Jonny Greenwood’un Shye Ben Tzur ve the Rajastan Express’le ortak projesi JUNUN, Kamasi Washington’ın sağ kolu Miles Mosley, Grammy ödüllü füzyon grubu Snarky Puppy’nin kurucusu Michael League’in son projesi Bokanté ile yine Snarky Puppy’den Bill Laurance, caz gitaristi ve besteci Bilal Karaman Trio ve Sarp Maden, Alp Ersönmez ve Volkan Öktem’den oluşan modern caz üçlüsü Beykoz Kundura’nın benzersiz atmosferinde eşsiz bir müzik deneyimi yaşatacak.



7 Temmuz Cuma



Shye Ben Tzur ve The Rajasthan Express’ten JUNUN

Miles Mosley

Bilal Karaman Trio

MadenÖktemErsönmez



Festival kapsamında Beykoz Kundura’nın hayranlık uyandıran aurasında düzenlenecek konserlerin ilki 7 Temmuz Cuma günü gerçekleşecek. 19.45’te gecenin açılışını modal motifler, modern armoniler ve doğaçlamaları harmanlayan, Türkiye’nin en yetenekli genç müzisyenlerinden, caz gitaristi ve besteci Bilal Karaman ve üçlüsü yapacak.



Bas gitarist, vokalist ve besteci, Kamasi Washington’ın sağ kolu ve West Coast Get Down Collective’in kurucusu Miles Mosley, saat 20.35’ten itibaren rock, R&B, funk ve caz müziğin geleceğini notalara dökecek. Mosley, kendi hikâyelerini anlattığı ilk solo albümü Uprising’i İstanbullularla paylaşacak.



Saat 22.00 itibariyle Sarp Maden, Alp Ersönmez ve Volkan Öktem’in caz, rock, drum’n bass, punk, noise, elektronik ve ambient’i birleştiren ortak projesi MadenÖktemErsönmez sahne alacak. Gecenin kapanışını ise 22.45’te, en son Primavera Sound festivalindeki unutulmaz performanslarıyla herkesi çoşturan İsrailli besteci-ozan Shye Ben Tzur ve Hintli müzisyenlerden oluşan the Rajasthan Express’in ortak projesi Junun yapacak.



Sufi ruhani müzik geleneğinden Qawwal’i günümüze taşıyan Shye Ben Tzur’un Rajasthan Express müzisyenleri ve Radiohead gitaristi Jonny Greenwood’la birlikte 2015 yılında hayata geçirdiği JUNUN geleneksel müziği elektronik tınılarla bir araya getiriyor. Ünlü yönetmen Paul Thomas Anderson’ın Greenwood ve Shye Ben Tzur eşliğinde Hindistan’ın kuzeyindeki Racastan’a yaptığı yolculuğa ve albüm kaydına tanıklık eden JUNUN belgeseli de, İstanbul Film Festivali’nin sunumuyla 2015 yılında ülkemizde de gösterilmişti.



2015 baharında, Shye Ben Tzur, Paul Thomas Anderson ve Jonny Greenwood, Rajasthan Express müzisyenleri tarafından Hindistan’ın kuzeyindeki Mehrangarh Kalesi’nde ağırlandı. Amaçları Radiohead’ın yapımcısı Nigel Godrich’ın yardımları ve Hindistan’ın dört bir yanından değerli müzisyenlerin katılımıyla, 15. yüzyıldan kalma bu kalede, müzisyen, besteci ve şair Ben Tzur’un albümü üzerinde çalışmaktı. Grubun kalenin içinde kurulan stüdyoda geçirdikleri üç haftalık bu eşsiz ve coşkun buluşma “aşkın deliliği” anlamına gelen JUNUN adı altında bir albüm ve bir filmle sonuçlandı.



JUNUN projesiyle Mayıs’ta Primavera Sound festivaliyle ortalığı dağıtan ekip, İngiltere’de verecekleri üç konserin ardından İstanbul Caz Festivali’nin konuğu olarak 7 Temmuz’da Beykoz Kundura’da olacak.



19 Temmuz Çarşamba



Bill Laurance

Bokanté



Caz ve elektronik müziği birleştiren füzyon mutfağı Snarky Puppy’nin arkasındaki isimler, Beykoz Kundura’nın atmosferine çok yakışacak bir performansla festivalde konuk oluyor. İzleyicilerin melodilere doyacağı gece, 21.00’de Snarky Puppy’nin klavyecisi Bill Laurance’ın performansıyla başlayacak.



Kariyeri boyunca birçok sanatçı ile birlikte çalışan Laurance’ın işbirliği yaptığı isimler arasında David Crosby, Morcheeba, Salif Keita, Bobby McFerrin, Lalah Hathaway, Laura Mvula, Jacob Collier ve Chris Potter da bulunuyor.



22.30’dan itibaren ise sahneyi Grammy Ödüllü grubun kurucusu ve bas gitaristi Michael League’in yepyeni projesi Bokanté devralacak. League’in “Batı Afrika müziği, delta blues ve Led Zeppelin’in ilginç bir birleşimi” olarak tanımladığı grup 4 farklı ülkeden 8 müzisyeni buluşturuyor.



Farklı kültürlerin etkileşimi fikriyle doğan Bokanté sadece gitar, perküsyon ve vokal kullanarak farklı müzik türlerini başarıyla harmanlayarak dinleyenlere yeni ufuklar açacak. Snarky Puppy grubu elemanlarının yanı sıra düzenli olarak Sting ve Yo-Yo Ma ile çalan müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu bu sıra dışı grup 19 Temmuz’da Beykoz Kundura’da.



Biletler nerede?



Konserlerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) satın alınabilir. Konser günü mekan girişinden de bilet satışı olacak. Her konserde tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de satılıyor. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabiliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin