Suriye’nin en önemli sanatçılarından şarkıcı Lena Chamamyan, 18 Temmuz Perşembe akşamı 21.30’da Yıldız Sarayı Hasbahçe’de, Göksel Baktagir, Özer Arkun ve Tuluğ Tırpan’la “Ustalarla Buluşmalar” kapsamında gerçekleşecek konserde, Arap coğrafyasının önemli seslerinden, Suriyeli Ermeni sanatçı Lena Chamamyan’a kanun üstadı Göksel Baktagir, çellist Özer Arkun ve piyanist Tuluğ Tırpan eşlik edecek. Sahnede ayrıca basgitarda Volkan Hürsever ve bateride Ediz Hafızoğlu olacak.
Halep Konservatuarı'nda Klasik Doğu Müziği üzerine eğitim alan Lena Chamamyan aynı zamanda caz ve Ermeni Müziği üzerine de çalıştı. 2006'da çıkardığı ilk albümü olan Hal Asmar Ellon'da oryantal müzik ve caz öğelerini birleştiren sanatçı, bu projede kendisi gibi Şam doğumlu olan trompetçi Basel Rajoub ile birlikte çalıştı. Chamamyan ve Rajoub, bu albümle 2006 yılında Radio Monte Carlo Müzik Ödülü'nü kazandı. Lena Chamamyan Mayıs 2007'de, daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan Shamat adlı ikinci albümünü yayımladı. Lena Chamamyan repertuvarının zirvesini oluşturan eserler arasında Endülüs Havası Lamma Bada Yatathana ve Ya malya Al Ghusson gibi tanınmış Arapça ezgiler yer alırken, repertuvarın zirvesini, Turnam Gidersen Mardin’e ismiyle Türkçesi de bulunan Ermenice Sareri Hovin Mernem gibi şarkılar oluşturuyor. 18 Temmuz akşamı gerçekleşecek konserde, Göksel Baktagir’in Ah Yakıyor Bağrımdaki Ateş isimli parçası, Lena Chamamyan’ın parçaya yazdığı Arapça sözlerle seslendirilecek.
İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'ndaki eğitiminin ardından İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'na kanun sanatçısı olarak katılan Göksel Baktagir, dahil olduğu "Necdet Yaşar Ensemble" ve birçok başka grup ile dünyanın dört bir yanında konserler verdi. Beste çalışmalarına konservatuar öğrenciliği yıllarında başlayan Göksel Baktagir, çoğunluğu enstrümantal olmak üzere 140 civarında besteye imza attı. Kanun çalma tekniklerini geliştirip, özellikle sol el için geliştirdiği stil ile bilinen Baktagir, New Age, caz gibi türlerdeki hakimiyetle ünlendi. Çalışmalarıyla birçok önemli ödüle layık görülen müzisyen, Türk Müziğini yurt dışında kitlelere ulaştıran Burhan Öçal ve Mercan Dede gibi isimlerle ortak projelere imza attı. Bir dönem Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda görev alan Baktagir, Haliç Üniversitesi'nde dersler veriyor.
Viyana Konservatuarı’nda Gerhard Geretschlaeger ve Viyana Müzik Akademisi’nde Ivan Erod ile Avadis Kuyumciyan, gibi isimlerle çalışan piyanist Tuluğ Tırpan, Jorge Sanchez Chiong, Nicholas Simio kemancı Patricia Kopatchinskaja, Tomo Keller, Daniel Pergamenchikov ve Kristiane Kaiser gibi önemli müzisyenlerle projeler gerçekleştirdi. Çeşitli klasik müzik orkestralarıyla albümler kaydeden, George Orwell’in 1984 kitabından esinlenerek HEARTS isimli bir müzikal besteleyen Tırpan, 1999 Marmara depremi felaketzedeleri için de Reflections isimli bir eser yazdı. Mozart’ın Figaro’nun Düğünü operasının temalarından yola çıkarak bestelediği caz stilindeki ikinci müzikali FIGARO büyük beğeni toplayan Tuluğ Tırpan, film ve tiyatro müziklerine de imza atıyor. Ülkemizdeki alaturka yaylı gruplarının olmazsa olmaz isimlerinden çellist Özer Arkun, hem klasik hem de güncel icralarda kendisini kanıtlamış bir isim. Sezen Aksu, Levent Yüksel ve başka birçok ismin albümünde yer alan müzisyen özellikle halk şarkılarına ve Türk Musikisi’ndeki makamlara çello ile getirdiği yorumlarla ön plana çıkıyor. Özer Arkun’un popüler şarkılar ve Türk Musikisi eserlerini yorumladığı Cello&Me isimli bir de albümü bulunuyor.
Gecenin biletleri Biletix satış kanalları, Ana Gişe İKSV ve konser gününde 19.00’dan itibaren etkinlik mekânından alınabilir. Lale Kart üyeleri, İKSV'nin her etkinliğinde olduğu gibi festival boyunca %25'e varan indirimlerden