Çanakkale Boğazı'nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayan ve 2023 metrelik orta açıklığıyla da 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' unvanını alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli, 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.
5 bine yakın çalışanın 24 saat aralıksız sürdürdüğü çalışmalarla köprü tamamlanma aşamasına geldi. Çanakkale Boğazı’nı 6 dakikada geçilebilme imkanı sunacak köprü, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünün kutlanacağı 18 Mart’ta açılacak.
KÖPRÜYÜ YÜRÜYEREK VE ARABAYLA GEÇEN İLK GAZETECİLER OLDULAR
1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki aydan az bir zaman kaldı. 18 Mart'ta açılması beklenen köprüyü yerinde inceleyen iki gazeteci Ertuğrul Özkök ve Cengiz Semercioğlu, bir ilki gerçekleştirdi.
1915 Çanakkale Köprüsü için yerinde incelemeler yapan ve köprüye çıkan iki gazeteci tarihi bir ana tanıklık etti. Köprüyü yürüyerek ve arabayla geçen ilk gazeteciler Özkök ve Semercioğlu oldu.
KÖPRÜNÜN BİLİNMEYENLERİ CENGİZ İLE AHTAPOT PROGRAMINDA
İşte o köprünün bilinmeyenleri ise bu çarşamba günü tv100'de Cengiz İle Ahtapot programında olacak ve izleyecilere şu soruların cevapları verilecek:
Çanakkale köprüsünün şifreleri neler?
Köprü ne zaman açılıyor?
Denizin 45 metre altında iki büyük operasyon neydi?
Köprünün yapımı sırasında en kritik an neydi?
Köprü ne kadar sallanıyor, köprünün boyu uzayıp kısalıyor mu?
Köprü yapılırken yunus balıklarıyla ne sorun çıktı?
Dümeni kilitlenen gemi köprüye çarparsa ne olur?
Köprüyü yürüyerek ve arabayla geçen ilk gazeteciler Ertuğrul Özkök ve Cengiz Semercioğlu, gitti yerinde gördü.
1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ her yönüyle 2 Şubat 2022 saat 21:30'da tv100'de Cengiz ile Ahtapot programında