16. Kısaca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali tamamlandı!

Bu yıl 16. kez yola çıkan festival, usta isimleri ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
16. Kısaca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali tamamlandı!

Bu yıl 16. kez yola çıkan Kısaca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra ünlü yönetmen, senarist, oyuncu ve akademisyenlerle söyleşiler, atölye çalışmaları gibi birçok etkinlikle eğitici bir rol üstlenecek olan festival, sinemaseverler ve geleceğin yönetmenlerine sinema dolu bir hafta sundu.



Festivalin bu yılki onur konukları; Türk sinemasına yıllarını vermiş ünlü oyuncu Göksel Arsoy, ünlü Türk tiyatro sanatçısı, sinema oyuncusu ve müzisyen Ayla Algan, ünlü yapımcı, senarist ve yönetmen Osman Sınav. Festivalde bu yıl Polonya’nın önemli film festivallerinden biri olan Zubroffka Film Festivali’nin özel seçkisine yer verilerek festival yöneticisi ve yönetmen Maciej Bialaous'un da genç sinemacılarla bir araya gelmesi sağlandı.



Algan, “Mevlana’nın şehrinde 16 yıldır böylesine güzel bir festivalin istikrarla gerçekleştiriliyor olması çok güzel. Bu ölümsüzlüğü getiriyor. İnşallah 50’nci yılını da kutlarsınız. Bizleri de bu heyecana ortak edip onurlandırdığınız için çok teşekkür ederim.” dedi. Ödülünü aldıktan sonra öğrencilerle duygularını paylaşan Göksel Arsoy, “Üniversite kapısından girdiğim anda büyük bir müesseseye girdiğimi hissettim. O yollarda yürüyen üniversite talebelerine baktığınızda belli oluyor. Bu muhteşem güzelliği yaratanların ve aynı şekilde sahip çıkanların her şey gönlünce olsun. Bu tarihi güzel şehrin her noktasında hatıralarım var. Bu şehrin değerli insanları beni yeniden buraya davet etti. Onur duyuyorum.” dedi.



Ödülünü alan Osman Sınav ise, “Mesleğimle onurlandırılmak gerçekten de çok büyük bir mutluluk. 35 yıldır yaptığım mesleğimle hep onur duydum. Ben hala bir sinema amatörüyüm. 35 yıl sonra sinema okulundan mezun oldum. Mezuniyet filmim ‘Uzun Hikaye’ idi. 12 yıl çalıştım mezuniyet filmim için. Bir üniversite tarafından onurlandırılmak çok mutluluk verici bir şey. Mesleğim adına onur duyuyorum.



Festivalin açılış töreninin ardından İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda açılan ‘Türk Sinemasından Portreler ve Türk Sineması Film Afişleri Sergisi’ne ve kokteyle geçildi. Sergide ‘Ayla Algan, Göksel Arsoy ve Osman Sınav Film Afişleri Sergisi’nin açılışı yapıldı. Koleksiyoner Vadullah Taş’ın arşivinden hazırlanan sergide sanatçılar afişlerini imzalarken aynı zamanda öğrencilerle ve sinemaseverlerle de hatıra fotoğrafı çekindiler.



Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Kısaca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali” pek çok akademisyen, yönetmen, senarist ve oyuncunun katılımıyla devam ederken, ödüller bugün sahiplerini buldu. Festivalde ödül alan filmler 9 Kasım 2016 tarihinde Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılan törenle açıklandı.



Festivale,Polonya,İran,Hindistan,Bangladeş,Azerbaycan,Kırgızistan,İngiltere olmak üzere özel gösterimlerle birlikte toplam 10 ülkeden film katildi.Kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel kategorilerinde toplam 52 filmin yarıştığı festivalde geleceğin yönetmenlerine toplam 11 adet ödül dağıtıldı.



Festival direktörlüğünü Prof. Dr. Aytekin Can'ın yaptığı Kısaca jürisinde Semir Aslanyürek, Asumak Dabak, Vadullah Taş, Mevlüt Koçak, Bülent Pelit,Ercüment Balakoğlu, Ahmet Yenilmez, FatoşAdiloğlu , Doç.Dr Meral Serarslan ve Aydın Bağardı yer aldı.



Selçuk Üniversitesi, İletişim Fakültesi tarafından gerçekleşen 16.Kısaca Uluslararası Film Festivali’nde ödül kazananlar:



En İyi Animasyon Film Ödülü: Nefretin Üvey Evlatlarıyız, Yönetmen:Metin Vatansever, Anadolu Üniversitesi.



Prof.Dr.Alim Şerif Onaran Deneysel Dalı Özel Ödülü: Araf, Yönetmen: Mehmet Emirhan Alan, Selçuk Üniversitesi, İletişim Fakültesi



En İyi Deneysel Film Ödülü: Ahali, Yönetmen: Ezgi Büşra Çınar, Akdeniz Üniversitesi, İletişim Fakültesi.



Kısa-ca Film Festivali Belgesel Dalı Mansiyon Ödülü: Ta’riz Gri Şehrin Renkli Çocukları, Yönetmen: Sezer Ağgez, İstanbul Kültür Üniversitesi



Kısa-ca Film Atölyesi Belgesel Dalı Jüri Özel Ödülü: Müsahip, Yönetmen: Eren Bektaş – İbrahim Aybek, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi.



Süha Arın Belgesel Dalı Özel Ödülü: Ülkemden Uzakta, Yönetmen: Haydar Demirtaş, Gaziantep Üniversitesi



En İyi Belgesel Film Ödülü: Gözyaşı Yolu, Yönetmen: Engin Türkyılmaz, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi



Kısa-ca Film Festivali Kurmaca Dalı Mansiyon Ödülü: Mavi, Yönetmen: Ömer Sevinç, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi.



Kısa-ca Film Atölyesi Kurmaca Dalı Jüri Özel Ödülü: Lütfi, Yönetmen: Cahit Kaya Demir, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi.



Aykut Oray Kurmaca Dalı Özel Ödülü: Misofonya, Yönetmen: Melodi Tözüm, Beykent Üniversitesi.



En İyi Kurmaca Film Ödülü: Çevirmen, Yönetmen: Emre Kayiş, London Film School.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin