“Gaziantep’te meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Gaziantep'te çıkan bir yangını haber yapmak için bölgeye giden gazetecilerin saldırıya uğramasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
“Gaziantep’te meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Gaziantep Lojistik Müdürlüğü’nde çıkan bir yangını haber yapmak için bölgeye  giden gazetecilerin görevlilerce darp edilmesini kınadı.



Halkın gerçeklerden haberdar olma hakkına hizmet eden gazetecilere yönelik saldırılara her gün bir başkasının eklenmesinin şeffaf demokrasi anlayışına aykırı olduğuna işaret eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:



“Gaziantep’te TCDD Gaziantep Lojistik Müdürlüğü içinde bulunan bir vagonda yangını görüntülemek isteyen Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı muhabirlerinin  özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğramasını şiddetle kınıyoruz.



Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Bu saldırıyı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyoruz. Meslektaşlarımızın görevlerini yerine getirmelerini engellemekle yetinmeyerek can güvenliklerini de tehdit edenlerin cezasız kalmamasını istiyoruz.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı saldırganların yakalanarak adalete teslim edilmelerini sağlamaya çağırıyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz.”




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin