Zara tepkiler üzerine bu tişörtü reyonundan kaldırdı! Müstehcen bulundu

İlk bakışta, genç kızlar için basit bir beyaz tişört gibi görünebilir. Ancak Ağustos ayı ortasında İspanyol hazır giyim markası Zara, sadece özür dilemekle kalmadı, aynı zamanda kız çocuk tişörtlerinden birini çocuk reyonundan kaldırmak zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Zara tepkiler üzerine bu tişörtü reyonundan kaldırdı! Müstehcen bulundu

Bunun nedeni, sosyal paylaşım ağı TikTok'ta, genç kızları cinselleştirdiği düşünülen giysinin çağrışımları üzerine çıkan tartışmaydı.

Zara, tartışmalı kampanyasını geri çekti ve bir yanlış anlaşılma olduğu bildirdi.

Londralı iki çocuk annesi Laura Wilson, 50 binden fazla abonesi olan TikTok hesabından Zara’yı kınadı. Wilson, tişörtü gösteren bir videoda “Zara, daha iyisini yap” diye yazdı ve “takipçilerine tişörtü aşırı yorumlayan” kişinin sadece kendisi mi olduğunu sordu.

Tişörtün ön yüzünde “Mükemmel atıştırmalık” yazıyor. Arka yüzünde ise ikiye bölünmüş bir çilek ile “Bir ısırık al” ve “Onu mükemmel bir yaz atıştırmalığı yapan tatlı bir zevk patlaması” ifadeleri yer alıyor.

Wilson, aynı videoda, “Eğer çocuğunuza bu tişörtü aldıysanız, bir daha sormanız gerekir. Çok şaşırdım” diyor. Wilson, New York Post’a tişörtteki mesajının kendisini “fiziksel olarak hasta” ettiğini ve yazının “tamamen gereksiz ve uygunsuz” olduğunu söyledi. 

Paylaşımının altında bazı internet kullanıcıları bunun “sadece bir çilek” olduğunu düşünürken, bazıları da Wilson’ın fikrine katılarak, tasarımı fazla “müstehcen” buldu. 

ZARA ÖZÜR DİLEDİ 

New York Post gazetesinin ulaştığı Inditex grubuna ait İspanyol firması özür diledi. Marka, “Bu tişörtte ‘atıştırmalık’ kelimesinin kullanılması hiçbir şekilde, giysi üzerindeki çilek görüntüsünün de gösterdiği gibi, kelimenin geleneksel anlamından başka bir şeyi ima etmeyi amaçlamamıştır” dedi.

Z kuşağının (yaşları 15 ila 30 arasında değişen gençler) dilinde 'atıştırmalık' kelimesi genellikle bir kişinin fiziksel özelliklerine atıfta bulunuyor.

Tişörtü raflarından ve web sitesinden geri çektiğini bildiren Zara, “Ancak şimdi anlıyoruz ki bazı insanlar bu terimi farklı yorumlamış” dedi. 

Laura Wilson da geri çekme kararını memnuniyetle karşıladı.

Wilson'a göre, sorun tişörtü giyecek olan çocuk değil, bazı yetişkinlerin vereceği tepkidir ve “onlar, halihazırda küçüklere ilgi duyanların ve bu yazıyı gördüklerinde ne düşünecekleri konusunda endişe duyduğunu” ifade etmiştir. 

Wilson, “Bence sorun, küçük çocuklarımı yetiştirdiğim toplumda yatıyor, onları elimden geldiğince korumam gerektiğini hissediyorum çünkü çocuklarımın güvende olduğunu hissetmiyorum” dedi.

Bu, Zara'nın kendisinin tartışıldığı ilk olay değil. Firma, sık sık, ürünlerinin üretildiği bölgelerde kirliliğe ve ormansızlaşmaya katkıda bulunmakla suçlanıyor. Zara, aralık ayında da, Gazze'deki aşırı şiddet sahnelerine benzerliği nedeniyle yeni reklam kampanyasındaki fotoğrafları kaldırmak zorunda kalmıştı.

Etiketler gündem zara tişört
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin