Yozgat’ta çiftçiler, Ekrem İmamoğlu için traktörleriyle alana indi

Yozgat’ta Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek için yapılan eylemlere daha önce de traktörleriyle destek veren çiftçiler, bir kez daha alana indi.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta çiftçiler, Ekrem İmamoğlu için traktörleriyle alana indi

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde CHP teşkilatı tarafından, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını proteste etmek amacıyla miting düzenlendi.

Yozgat’ta çiftçiler, Ekrem İmamoğlu için traktörleriyle alana indi

Bölgenin en fazla soğan, patates ve şeker pancarı üretiminin yapıldığı, daha önce belde olan Aydıncık ilçesinin Kazankaya köyü meydanında toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan CHP Aydıncık İlçe Başkanı Sadık Erdoğan, şunları söyledi:

"Emekçiler, işçiler, köylüler, vicdan sahibi insanlardan, Yozgat'tan, AKP'nin kalesinden, yüzde 84 oy aldık diye sevinenlerin kalesinden, Silivri'ye kucak dolusu saygıyla, sevgiyle selamlarımı yolluyorum. Korkmuyoruz, korkmayacağız, yılmıyoruz, her şey çok güzel olacak."

Konuşmanın ardından toplanan kalabalık, traktörlerine ve motorlu araçlarına binerek, köy içerisinde tur attı. Bölge çiftçisi, traktörlerine, tarım alanlarında kullandıkları pulluk, mibzer, ilaçlama makinası, römork gibi tarım aletlerini bağlayarak katıldıkları konvoyda klakson çalıp, protestoda bulundu. Konvoy köy içerisindeki turun ardından ilçe merkezine yöneldi. Ancak, jandarma ilçe merkezine gidilmesine izin vermedi. Protesto eylemi sona erdi.

Yozgat’ta çiftçiler, Ekrem İmamoğlu için traktörleriyle alana indi - Resim : 2

2 NİSAN'DA DA EYLEM YAPMIŞLARDI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek için yapılan çağrı doğrultusunda vatandaşlar 2 Nisan'da, Aydıncık ilçesinin Kazankaya Köyü’ndeki CHP irtibat bürosu önünde toplandı.

Konvoy için araçlarıyla gelen vatandaşlara, bölgede soğan, patates, pancar ekimi yapan çiftçiler de destek verdi.

Bölge çiftçisi, traktörlerine, tarım alanlarında kullandıkları pulluk, mibzer, ilaçlama gibi tarım aletlerini bağlayarak katıldıkları konvoyda çaldıkları klaksonlarla seslerini duyurmaya çalıştı.

İlçe merkezindeki Aydıncık Kaymakamlığı önüne kadar giden protestocular, burada Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu.

Çiftçinin mağdur edildiğini belirten CHP Aydıncık İlçe Başkanı Sadık Erdoğan, İmamoğlu’na destek olacaklarını söyledi, “Peki nasıl destek olacağız? Aydıncık’tan bile serimizi yükselterek, traktörlerle Yozgat’ta Silivri’ye selam yollayarak. Ekrem Başkan yalnız değildir. Arkasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi, Kurtuluş Savaşı kahramanı, gazisi, mavi gözlü dev ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün on milyonlarca askeri var” dedi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin