Yorumcu emekli askerler için Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi: Yorum için engel yok unvanları kullanamayacaklar

Milli Savunma Bakanlığı, izinsiz askeri bilgileri paylaşan ve yorum yapan emekli TSK personelinin hapsinin istenmesine ilişkin açıklama yaptı. MSB, emekli personelin yorum yapmasının engellenmediğini ancak unvanlarını kullanamayacaklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Yorumcu emekli askerler için Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi: Yorum için engel yok unvanları kullanamayacaklar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) haftalık bilgilendirme toplantısını İzmir'de yaptı.

Terörle mücadele, Türk Silahlı Kuvvetleri personel kanununda yapılacak değişiklikle ilgili açıklamalar geldi.

TBMM’ye yeni sunulan TSK Personel Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklifte, emekli askeri personellerin televizyonlarda, basında ve sosyal medyada açıklamalarda bulunmalarına kısıtlama ile yasaklama istenmişti.

MSB, konuya ilişkin açıklama yaparak "Yanlış anlaşılmalar MSB olarak sağlıklı iletişim ortamının oluşturulması konusunda çaba gösteriyoruz. Maalesef bütün çabalara rağmen sağlıklı ortamı bozmaya yönelik faaliyetler var. Emekli askerlerin ekrana çıkıp yorum yapmasına yönelik bir engel yok. Sadece kullandıkları unvanları emekli olduktan sonra kullanamayacaklar. Rütbe kullanabilir görevini kullanamaz. MSB'ye ait teşkilat görevleri paylaşmama konusu zaten var." dedi.

MSB kaynakları, yeni getirilen bir ceza ve sınırlanmanın olmadığüını dile getirdi.

TERÖRLE MÜCADELE 

MSB, son bir haftada 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yılbaşından bu yana 1092 terörist etkisiz hale getirilirken son bir haftada ise hudutlarda 316 kişi yakalandı.

İSRAİL MESAJI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken MSB, Refah'a saldırıların durmasına yönelik Uluslararası Adalet Divanı Kararı'nı memnuniyetle karşıladıklarını dile getirip İsrail'in karara uyması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin