Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan Narin Güran cinayeti sonrası idam çağrısı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşice öldürülmesinin ardından idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan Narin Güran cinayeti sonrası idam çağrısı

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan ve yapılan arama çalışmalarının 19. gününde öldürülürek bir çuval içerisinde dereye atıldığı ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin için tüm Türkiye yas tutarken Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan dikkat çeken bir çağrı geldi.

"İDAM CEZASI TARTIŞILMALI"

Erbakan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve babası merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ruhuna düzenlenen hayır yemeğine katılmak üzere Aydın'a geldi.

Aydın ziyaretine Efeler'den başlayan Erbakan, ziyaret sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 8 yaşındaki Narin Güran için Türk milletine başsağlığı dileyen Erbakan, "Millet olarak başımız sağ olsun. Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bu gibi olayların tekrardan gündeme gelmemesi en büyük dileğimiz. Bunun için de atılması gereken ne adım varsa atılması gerekiyor. Bu bir değil, iki değil, üç değil. Neredeyse her ay ya da birkaç ayda bir böyle bir olayla karşılaşıyoruz ve millet olarak yüreğimiz yanıyor.

Burada idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi konuşulup, tartışılmalıdır. Gerekirse Meclisteki partilerin de desteği ile bu gibi olaylar için idam cezasının geri getirilmesi sağlanmalıdır. Biz bu konuyu daha önce de ifade etmiştik ve caydırıcılık bakımından bundan başka çare olmayacak gibi görünüyor" dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin