Yazar Dursun Ali Taşçı yaşamını yitirdi. Dursun Ali Taşçı kimdir?

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yönetim Kurulu üyesi ve yazar Dursun Ali Taşçı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti. Taşçı için cenazesi, yarın Marmara İlahiyat Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Yazar Dursun Ali Taşçı yaşamını yitirdi. Dursun Ali Taşçı kimdir?

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yönetim Kurulu üyesi ve yazar Dursun Ali Taşçı, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede  69 yaşında hayatını kaybetti.

Yazarın vefatına dair  TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Taşçı için, "Ömrünü eğitime ve maarif davasına adayan ve ömrü boyunca çok genç yetiştiren önemli bir ağabeyimizdi. Eğitimci olmakla birlikte bir münevverdi, çok sayıda eserler kaleme aldı." dedi.

Taşçı'nın inancı uğruna bedel ödeyen samimi bir Müslüman olduğunu dile getiren Bıyıklı, "Memleket sevgisiyle dolu çok değerli bir insanı kaybettik. İdeal bir eğitim sisteminin rüyasını görüyor ve bu konuda fikirler beyan ediyordu. Hayırlı eserler bıraktı, amel defteri kapalı kalmayacaktır. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.

Dursun Ali Taşçı'nın cenazesi, yarın Marmara İlahiyat Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından memleketi Rize'nin Pazar ilçesinde toprağa verilecek.

DURSUN ALİ TAŞÇI KİMDİR?

Dursun Ali TAŞÇI 1955 yılında Rize, Pazar’da doğdu.  Türkçe / Edebiyat öğretmeni ,1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fransa’da Türkçe öğretmeni olarak görevlendirildi ve orada altı yıl kaldı. Öğretmenlik mesleğinin yanında bir süre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak İl Müdürlüğü görevinde bulundu.

Yazarlık hayatı okul yıllarında başladı. İlk yazısı, 1974 yılında bir ulusal gazete köşesinde yayınlandı. Edebiyat, sanat, eğitim ve düşünce yazıları yazdı. Ulusal bir gazete ve haber7.com'da köşe yazarlığı yaptı. Fıtratın Aşk Çağrısı ve Uygarlığa Aşkla Direnmek adlı kitapları vardır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin