Yargı RTÜK'e dur dedi. Açık Radyo hakkında verilen cezayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun yayın durdurma kararına uyulmadığı gerekçesiyle lisansını iptal ettiği Açık Radyo'nun başvurduğu idare mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yargı RTÜK'e dur dedi. Açık Radyo hakkında verilen cezayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı

İnternet sitesinden açıklama yapan Açık Radyo, radyo yönetiminin savunmaları alınana kadar kararın yürütmesinin durdurulduğunu açıkladı.

BBC'deki habere göre yürütme kararının gerekçesi için şu açıklama yapıldı:

"Davaya konu işlem, program yayınının durdurulmasına yönelik olduğundan ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunduğundan, davalı idarenin savunması ve ara karar cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar, dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiş bulunmaktadır."

Radyo yönetimi sürece ilişkin RTÜK yönetimine de başvuru yapıldığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

RTÜK, 22 Mayıs tarihli kararında Açık Radyo’ya, idari para cezası ve Açık Gazete programının yayınına beş gün durdurma cezası vermişti.

Yayın durdurma gerekçesi olarak, günlük haber programı Açık Gazete'nin 24 Nisan'da yaptığı yayında- programa katılan konuğun kullandığı "Ermeni soykırımı" ifadesi gerekçe gösterilmişti.

RTÜK açıklamasında, "yayın hizmetleri, Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz" ilkesinin ihlal edildiği belirtilmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin