Tuzla'da şantiyede göçük: 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Tuzla’da şantiyede 2 işçi göçük altında kaldı. Olay yerine ekipler sevk edildi. Yapılan kurtarma çalışmalarında 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Göçüğe ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Tuzla'da şantiyede göçük: 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Alınan bilgiye göre, Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'taki inşaat alanında kanal çalışması yapan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresine (İSKİ) bağlı taşeron firmanın 2 çalışanı göçük altında kaldı.

Tuzla'da şantiyede göçük: 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

İKİ İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Göçükte mahsur kalan 2 işçinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Tuzla'da şantiyede göçük: 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada, göçüğün sivil vatandaşa ait inşaat sahasında meydan geldiği ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğu belirtildi.

İstanbul İtfaiyesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçinin cansız bedeni, AFAD ve itfaiye ekiplerimizce sağlık ekiplerine teslim edildi" ifadesi kullanıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

İSKİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Tuzla’da meydana gelen ve iki işçinin yaşamını yitirdiği göçükle ilgili açıklama yaptı.

İSKİ tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“11 Ağustos 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'ta meydana gelen göçük olayının İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile ilişkili olduğu yönünde haberler yer almaktadır. Olayla ilgili olarak, bazı kaynaklarda İSKİ'ye bağlı taşeron firmanın çalışanlarının göçük altında kaldığı belirtilmiştir.

Bahse konu olan göçük, bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında, site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana gelmiş olup; İSKİ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür.

Göçük sonucunda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.”

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tuzla'da 2 işçinin hayatını kaybettiği göçüğe ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden olaya ilişkin yapılan açıklamada, "Yapılan incelemelerde, villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı sırada C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği yapmak için 5 ile 6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kayması meydana gelerek göçük altında kaldıkları anlaşılmıştır. E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri, S.A. ve K.A isimli kırıcı operatörleri olay sonrasında gözaltına alınmış, müteahhit olan şüpheli M.Z.V. isimli şahsın ise Muğla ilinde yakalama çalışmaları devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yakalanan E.U., Ö.K., S.A. ve K.A. isimli şüpheli şahıslar 'iş kazası' suçundan adli makamlara sevk edilecektir." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: A.A
Etiketler göçük tuzla istanbul
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin