TUSAŞ'ta Rehine Olayı Yaşanmadı. Teröristler İki Kişiydi. Ali Yerlikaya TUSAŞ saldırısının nasıl olduğunu açıkladı

TUSAŞ'a yönelik saldırıyla ilgili ayrıntılı bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya iddia edildiği gibi kesinlikle rehine olayının yaşanmadığını söyledi ve teröristlerin sayısının da 2 olduğunu açıkladı. Yerlikaya ayrıca saldırıyla ilgili 174 şüphelinin gözaltına alındığını da duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
TUSAŞ'ta Rehine Olayı Yaşanmadı. Teröristler İki Kişiydi. Ali Yerlikaya TUSAŞ saldırısının nasıl olduğunu açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK'nın TUSAŞ'a yönelik saldırısıyla ilgili kameraların karşısına geçti ve ayrıntılı bilgiler verdi.

"TUSAŞ saldırısında yaralanan 11 vatandaşımız tabucu oldu. Tedavisi devam eden vatandaşlarımız sağlık durumları iyi." diyen Yerlikaya, dün yaşanan saldırıda iddia edildiği gibi bir rehin alma olayının yaşanmadığını aktardı.

"Olaya ilk müdahale 14 dakika içerisinde yapıldı." diyen Yerlikaya, "Saat 15.30'da kadın terörist kendisini patlattı. Müdahaleden 48 dakika sonra erkek terörist kendisini patlattı." ifadelerini kullandı ve teröristlerin iki kişi olduğunu açıkladı.

Yerlikaya "saldırıyla ilgili 174 şüpheli gözaltına alındı. Kısa süre içerisinde adliyeye sevk edilecekler." ifadesini kullandı.

Bu saldırı sırasında güvenlik güçlerinin hiç birinde mermi yarasının olmadığını söyleyen  Yerlikaya ayrıca, "Mardin'deki terör operasyonunda yaklaşık 3 saat önce gri kategoride aranan diğer teröristi de etkisiz hale getirdik." dedi 

İŞTE ALİ YERLİKAYA'NIN VERDİĞİ BİLGİLER

TUSAŞ, bölücü terör örgütü PKK'nın saldırdığı saate dönecek olursak. 15.26 gasp edilen gasp edilen taksi, TUSAŞ'ın nizamiyesine geliyor. Araçtan biri kadın biri erkek iki alçak iniyor. Masum insanlara ateş saçıyor. Hemen orada şehit olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var.

15.30'da kadın terörist yaralandı ve çıkamayacağını anlayınca kendini imha etti. 10 dakika sonra jandarmamız geliyor. 15.52'de bir zırhlı araç ve 17 polis özel harekat birimimiz erkek teröristin akademi binasına girdiğini bildiği için hemen oraya geliyorlar. Binanın dışı tamamen cam, turnikeler var, kapılar var. Tamamen cam olan bir yerde oraya korku salarak, büyük bir azametle girmemiz gerektiğine karar veriliyor.

Kapıya en az 60-70 kilometre hızla kapıya vurarak içeri giriyor. Elindeki koruyucu kalkanlarla 17 kahraman özel harekat polisimiz oraya giriyor. Şoka giren erkek terörist iki el bombası atıyor. İki arkadaşımız orada hafif yaralanıyor ama hemen o bina içinde yukarı kaçmaya başlıyor. Arkadaşlarımız temkinli ama devamlı sürede ateş açmaya başlıyor.

REHİN ALINMA DURUMU YOK

Polis özel harekatımın cesareti, cevvalliği, ani ve doğru karar vermesi hiçbir şekilde orada çalışan arkadaşlarımızın rehin alınmasıyla ilgili durumu yaşatmamıştır.

Panikleyen terörist üçüncü kata çıkıyor. Tuvalete saklanıyor. Orada sıkışıp kalıyor. 16.40; yani bizim polis özel harekat kahramanlarımızın içeriye girişinden 48 dakika sonra buradan çıkış olmayacağını bildiği için kendini orada patlatıyor. Bütün bu tedbirlere rağmen 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralandı.

15.26 menfur saldırıyı başlattığı an, 16.40 polis özel harekat sıkıştırdı. Hiçbir özel harekatımızda bir mermi yarası bile yok. Hiçbir jandarmamda bir mermi izi yok.

Bu sabah biliyorsunuz bir paylaşım yaptık yine güzel bir operasyon Mardin ilinden geldi. Mardin ilinde kırmızı kategoride aranan bir PKK'lı hain terörist teslim ol çağrılarına uymayınca girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi. Bunun beraberinde olan bir terörist daha var olduğunu biliyorduk ki bundan 3 saat önce diğer gri kategoride aranan teröristi etkisiz hale getirdik. PKK ile birlikte uzunca zamandan beri takiple değerlendirdiğimiz ve Cumhuriyet Başsavcılıklarımızla birlikte yapmış olduğumuz operasyonlarda 176 PKK'lı olan şüphelileri aldık, sorguları devam ediyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin