Ankara TUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralı var

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "Maalesef şehit sayımız 5 oldu." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara TUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralı var

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu.

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

YERLİKAYA: ŞEHİT SAYIMIZ 5 OLDU

Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "Maalesef şehit sayımız 5 oldu. Toplam yaralı sayımız 22. Bir hastamız taburcu oldu, ikisi de taburcu olmak üzere." dedi.

Yerlikaya, yaralılardan 7'sinin özel harekat polisi olduğunu söyledi. 

Yerlikaya "Büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili, değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerini, diğer delillerin netleşmesiyle bunları paylaşacağız" ifadelerine de yer verdi. 

TAKSİ İLE GELDİLER

 Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin ticari taksi ile geldiği görüldü. 

TERÖRİSTLERİN İLK GÖRÜNTÜSÜ

TUSAŞ'a saldırı düzenleyen teröristin ilk görüntüsü ortaya çıktı. Saldırganın içeriye girdiği görülüyor. Saldırganlardan birinin kadın olduğu ortaya çıktı.  

Ankara TUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralı var

Ankara TUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralı var - Resim : 2

YAYIN YASAĞI GELDİ

TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin yayı yasağı geldi. RTÜK Başkanı Şahin yayın yasağını, "TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır" diyerek açıkladı. 

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş TUSAŞ'taki saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun."

BAKAN TUNÇ'TAN İLK AÇIKLAMA 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, patlamaya ilişkin "Terör olayları durumunda medyanın sorumluluğu bellidir. Gerek yasamız gerekse basın meslek ilkeleri göz önüne alındığında bu tip olaylar sonrasında vatandaşı paniğe sevk edebilecek, halkta infiale yol açabilecek sansasyonel, kaynağı belirsiz bilgi ve iddiaların medyada yer almaması son derece önemlidir. Sadece resmî bilgilerin haberlere yansıtılması gerekmektedir. Aksi halde sorumlu olan yayıncılar hakkında gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI KACIR'DAN İLK AÇIKLAMA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ü aradığını ancak olay çok yeni olduğu için detaylarla ilgili bilgi alamadığını ifade eden Kacır, şunları kaydetti:

"Rabb'im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ'taki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi buradan sunuyorum."

ÖZGÜR ÖZEL: TERÖRÜ LANETLİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısını terör saldırısına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum."

 "ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, "TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.

Ankara TUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralı var - Resim : 4

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin