Türkiye'de vatandaş tatil yapamıyor! Fiyatlar cep yakıyor. Yeni akım parkta çadır tatili

Yaz aylarının gelmesiyle tatil için planlar yapılıyor; ancak artan maliyetler vatandaşın bir hafta tatil yapabilmesine bile engel oluyor. Hatta yapılan tatilin maliyeti döndükten 2-3 ay sonrasına kadar cep yakmaya devam ediyor. Peki vatandaşlar 2024 yazında bir tatil planı yapabildi mi? Tatil için ayırdıkları bütçe ne kadar? Medyatava ekibi olarak sokağa çıktık ve vatandaşa yaz tatili planlarını sorduk.

Google Haberlere Abone ol

Yaz aylarının gelmesiyle tatil için planlar yapılıyor; ancak yıllık enflasyonun arttığı Türkiye'de halk seyahat planı yapmakta zorlanıyor. Türkiye’de 10 kişiden 6’sının senede bir hafta tatile çıkacak maddi imkânı yok.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ise 10 kişiden üçü tatile çıkamıyor. AB İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) bu verileri 2020 yılına ait. Halkın alım gücünün hızla düşmesiyle 2022 yılında bu oranın ne seviyede olduğu henüz ortaya çıkmadı.

Ülkelerin ulusal istatistik kurumlarından veriler toplayan Eurostat, Avrupa’da tatile gitmeye maddi imkânı olmayanların oranını açıkladı. Eurostat’ın 2020 yılı verilerine göre 27 AB ülkesinde halkın ortalama yüzde 29’su “senede 1 hafta evinden uzakta tatile çıkmaya maddi imkânı yok”. Listenin zirvesinde ise Türkiye var. Türkiye’de halkın yüzde 59’u imkânı olmadığı için tatile gidemiyor.

Vatandaşlar 2024 yazında bir tatil planı yapabildi mi? Tatil için ayırdıkları bütçe ne kadar? Medyatava ekibi olarak sokağa çıktık ve vatandaşa yaz tatili planlarını sorduk.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin