Türkiye yanıyor! NASA görüntüledi: İzmir Manisa ve Bolu’da 5 bin 19 hektar alan yangından etkilendi. Aydın'daki yangın Muğla'ya ulaştı, iki mahalle tahliye edildi

Türkiye geceyi yangınların gölgesinde geçirdi. NASA Yangın Haritası verilerine göre İzmir, Bolu, Manisa, Aydın, Karabük ve Muğla'daki yangınlarda 5 bin hektardan fazla alan etkilendi. Söndürme çalışmaları gece boyu sürdü. Aydın Bozdoğan'daki yangın Muğla sınırına ulaştı. İki mahallede yaşlılar, çocuklar, hastalar ve hayvanlar tedbir amacıyla tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye yanıyor! NASA görüntüledi: İzmir Manisa ve Bolu’da 5 bin 19 hektar alan yangından etkilendi. Aydın'daki yangın Muğla'ya ulaştı, iki mahalle tahliye edildi

Türkiye geceyi orman yangınlarıyla geçirdi. NASA Yangın Haritası verilerine göre İzmir’de 941, Manisa’da bin 498 ve Bolu’da iki bin 580 hektar alan yangından etkilendi.

Türkiye’nin birçok ilinde orman yangınları sürüyor. İzmir, Bolu, Manisa, Aydın, Karabük ve Muğla'daki orman yangınlarına gece boyunca havadan ve karadan müdahale edildi. Türkiye’nin 5 ilinde süren yangınlarda son durumu açıklayan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), müdahale çalışmalarının aralıksız sürdüğünü fakat yerleşim bölgelerini tehdit eden yangınlar sebebiyle yurttaşları tahliye etmeye devam ettiklerini duyurdu. AFAD açıklamasına göre İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'daki orman yangınlarında tedbir amaçlı 3 bin 583 kişi tahliye edildi.

Orman yangınları uydu görüntülerine de yansıdı. NASA verilerine göre İzmir’de 941, Manisa’da bin 498 ve Bolu’da iki bin 580 hektar alan yangından etkilendi. Yangın Haritası verilerinde 3 ilde toplam 5019 hektar alanın yangından etkilendiği görüldü.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Orman yangınına ilişkin olarak gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.K. ve E.K. çıkarıldıkları hakimlikçe "taksirle orman yangınına neden olma" suçundan tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ülke genelinde; 15-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında toplam 19 orman yangını meydana geldiğini duyurdu.  

Yerlikaya "Orman yangınına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen 7 kişi gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verdi. 

Orman Genel Müdürlüğü  Aydın Didim ve İzmir Beydağ'daki yangınların havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındığını açıkladı.

MUĞLA KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını söyledi.

AYDIN'DAKİ YANGIN MUĞLA SINIRINA ULAŞTI

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Bölgede etkili olan rüzgar birlikte alevler Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Çavdır Mahallesi sınırına ulaştı. Alevlerin ilerlememesi için dozerler ve iş makineleri ile çalışmalar sürerken, itfaiye ekipleri hat üzerinde olası sıçramaya karşı hazır bekletiliyor. Mahalleli, kendilerine ait traktörlerle tedbir amaçlı bölgeden uzaklaştı. Jandarma ekipleri, iş makineleri, itfaiye ve yangına müdahale eden araçlar dışında bölgeye sivil araç almıyor.

YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Yangın rüzgarın hızıyla Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Çavdır Mahallesi'ne ulaştı. Çavdır ile yakınındaki Yeşilköy mahallelerinde yaşlılar, çocuklar, hastalar ve hayvanlar AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde tedbir amaçlı tahliye edildi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin