Türkiye orman yangınları ile mücadele ediyor. Söndürme çalışmaları sürüyor. Aydın'da yangın felakete dönüştü

İzmir’de toplam 22 orman yangını çıktı. Selçuk ilçesinde çıkan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormana da sıçrayan yangın felaketi ise büyüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan açıklama var.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye orman yangınları ile mücadele ediyor. Söndürme çalışmaları sürüyor. Aydın'da yangın felakete dönüştü

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 13 helikopter, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 4 dozer sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü, yangının saat 12.53'te çıktığını, ilk müdahalenin saat 13.05'te gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

AYDIN'DAKİ YANGINDAN KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER

İzmir'in Selçuk ilçesinde çıkan yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormana da sıçrarken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Selçuk ilçesinin Pamucak mevkisinde, saat 17.00 sıralarında çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Dumanı görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. 

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 5 helikopter olmak üzere 9 hava aracı, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 5 dozerle müdahale etti. 

Öte yandan yangın, Aydın'ın Kuşadası'ndaki ormana da sıçrarken, ekiplerin alevlerle mücadelesi devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yangın ile ilgili açıklama yapıldı.

Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda "İzmir Selçuk ve Aydın Kuşadası’ndaki yangınlara karşı mücadelemiz devam ediyor. Orman kahramanlarımız karadan müdahalesini cansiperane şekilde sürdürüyor" ifadeleri yer aldı.

İZMİR'DE TAHLİYELER VAR

İzmir'de Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine, çeşitli belediyelerin itfaiye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar da destek veriyor.

Yangın nedeniyle ormanlık alanda bulunan bazı evler tahliye edildi. Jandarma ekipleri evlerin olduğu bölgede sirenler çalarak vatandaşların alandan ayrılmasını istedi.

Türkiye orman yangınları ile mücadele ediyor. Söndürme çalışmaları sürüyor. Aydın'da yangın felakete dönüştü - Resim : 2

BAKAN YUMAKLI: İZMİR'DE 22 YANGIN  ÇIKTI

İzmir’de toplam 22 yangının çıktığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İzmir Menderes ve Selçuk'ta başlayan yangınlarla ilgili müdahaleler devam ediyor. Yerleşim yerleri açısından herhangi bir risk söz konusu değil. İzmir Menderes'teki yangın hobi bahçesinden çıktı. Şüpheliler gözaltında" dedi.

ALEVLER BİR EVE SIÇRADI

Menderes ilçesi kırsal Çamönü ile Şaşal mahallelerinin üst kısmındaki ormanda çıkan yangına müdahale sürerken, alevler bir eve de sıçradı.

Çamönü Mahallesi'nde yanan ev söndürüldü, evde hasar oluştu.

Türkiye orman yangınları ile mücadele ediyor. Söndürme çalışmaları sürüyor. Aydın'da yangın felakete dönüştü - Resim : 3

SELÇUK

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesine kadar ilerleyen orman yangını, her geçen dakika büyüyerek devam ediyor.

Kuşadası Bayraklıdede Mahallesi'ne kadar ulaşan alevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlarken, yangını söndürmek için ekiplerin yanı sıra sivil toplum örgütleri de seferber oldu.

İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda bugün saat 17.00 sıralarında çıkan yangın, kısa sürede tüm bölgeyi sararak Aydın'ın Kuşadası ilçesine kadar ulaştı. 

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Yangın nedeniyle Arvalya mevkisinde, Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

ÇEŞME: KONTROL ALTINDA

Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda saat 14.34'te çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri havadan ve karadan gün boyunca müdahalede bulundu.

Alevler, yaklaşık 10 saatlik etkin müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.

Menderes ve Selçuk ilçesindeki yangınlarla mücadele ise sürüyor.

Türkiye orman yangınları ile mücadele ediyor. Söndürme çalışmaları sürüyor. Aydın'da yangın felakete dönüştü - Resim : 4

ÇANAKKALE

Ezine ilçesinde Yeniköy köyündeki tarım arazisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Bozcaada'dan da dumanı görülen yangının bildirilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile Ezine Belediyesi ve Geyikli Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

KÖYLER TAHLİYE EDİLİYOR

Kısa sürede geniş alana yayılan yangın nedeniyle yazlık konutlar ile ağılların da bulunduğu Yeniköy ve Üvecik köylerinin tedbiren tahliye edilmesine başlandı.

Rüzgarın etkili olduğu bölgede helikopter ve uçaklarla destek sağlanan söndürme çalışması sürüyor.

ÇİMENTO FABRİKASINA SIÇRADI

Yangın rüzgarın etkisiyle ormana ve bölgede bulunan AKÇANSA çimento fabrikasının liman tesislerine kadar ulaştı. Fabrikanın bir bölümü alevler içerisinde kaldı.

Kaynak: DHA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin