Temel Karamollaoğlu duyurdu: Genel başkan adayı Mahmut Arıkan... Saadet Partisi'nde yeni dönem başlıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından olağanüstü kongresini 30 Haziran’da Ankara’da yapacak. Karamollaoğlu, 3. Olağan Kongre’de Genel Merkezin adayının Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan olduğunu açıklayarak, "Bugün Yüksek İstişare Kurulu toplantısı yaptık. Orada arkadaşlarımızın hepsi, Recai (Kutan) ağabeyimiz başta olmak üzere ittifak halinde Mahmut Arıkan'ın bu görevi üstlenmesinin isabetli olacağı kanaati ifade edildi" dedi

Google Haberlere Abone ol
Temel Karamollaoğlu duyurdu: Genel başkan adayı Mahmut Arıkan... Saadet Partisi'nde yeni dönem başlıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 3. Olağan Kongre’de Genel Merkezin adayının Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan olduğunu duyurdu.

Temel Karamollaoğlu duyurdu: Genel başkan adayı Mahmut Arıkan... Saadet Partisi'nde yeni dönem başlıyor

Temel Karamollaoğlu, 30 Haziran Pazar günü yapılacak Saadet Partisi 3'ncü Olağanüstü Kongresi’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Karamollaoğlu, 'yorgunluk hastalığı' olarak adlandırdığı rahatsızlığı nedeniyle kongre tarihini öne çekmek zorunda kaldıklarını belirterek,

"Kongre çalışmalarını yürütürken belli bir noktada, kimler aday olabilir düşüncesiyle zoom üzerinden toplantılar gerçekleştirdik ve 2 bin teşkilat mensubumuz katıldı. Teşkilatlarımızdan bir talepte bulunduk. Herkesten aklından geçen ismi veya isimleri genel merkeze, birkaç saat içerisinde bildirmelerini istedik. 1300'den fazla teşkilat mensubumuz kanaatlerini belirttiler. Tabii oldukça geniş bir tablo ortaya çıktı, yüzlerce isim zikredildi. Bir ismi isteyenler de var, birkaç isme daha fazla itibar edenler de var. İsimleri zikredilen arkadaşlarımızdan 5 tanesini, teşkilatlarımıza 2'nci bir toplantıda yeniden sorduk" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, parti teşkilatlarıyla yapılan istişare görüşmelerinin ardından adayın ortaya çıktığını söyleyerek, "Teşkilatlarımızın tercihleri sonucunda Mahmut Arıkan kardeşimiz, Teşkilat Başkanımız olarak en önde çıktı. Bugün, Yüksek İstişare Kurulu toplantısı yaptık. Orada arkadaşlarımızın hepsi, Recai ağabeyimiz başta olmak üzere ittifak halinde Mahmut Arıkan'ın bu görevi üstlenmesinin isabetli olacağı kanaati ifade edildi. Başka arkadaşlarımız elbette aday olacaktır, olabilir. Bizim arkadaşlarımızdan edindiğimiz ihtiva genel hatlarıyla bir ittifakın sağlanacağıdır" diye konuştu.

BEŞ İSİM YARIŞIYORDU

Saadet Partisi Büyük Genel Kongresi’nde genel başkanlık için öne çıkan beş isim yarışıyordu, Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan oldu.

GENEL MERKEZ ADAYI MAHMUT ARIKAN

Olağanüstü kongrede genel başkan adayının kim olacağının Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından bugün açıklandı. Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 3. Olağan Kongre’de Genel Merkezin adayının Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan olduğunu duyurdu.

Genel başkanlık yarışında Birol Aydın ve Mahmut Arıkan’ın isimlerinin öne çıktığı bildirilirken, gün içinde Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, 30 Haziran’da Ankara’da yapılacak kurultayda, genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin