Tatile Gitmeden Önce Mutlaka Bunu Yapın. Ticaret Bakanlığı'ndan Milyonlarca İnsana Acil Uyarı Geldi

Tatil zamanı ve tatilcilerin mağdur olmaması için Ticaret Bakanlığı'ndan çok önemli bir uyarı geldi. Tatile çıkmadan önce gidecekleri otellerle ilgili mutlaka yapılması gerekenleri hatırlatan bakanlık, ayrıca sosyal medya üzerinden gelen teklifler konusunda da uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Tatile Gitmeden Önce Mutlaka Bunu Yapın. Ticaret Bakanlığı'ndan Milyonlarca İnsana Acil Uyarı Geldi

Ticaret Bakanlığı, yaz sezonunda artan turizm faaliyetleri nedeniyle tüketicilere önemli uyarılarda bulundu. Bakanlık, sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanallarından gelen tekliflerde yer alan tesis resimleri, kurumsal logo ve işaretlerin doğruluğunun sorgulanması gerektiğini belirtti.

Seyahat acentası veya turizm tesisinin ilgili kamu kurum ve kuruluşları nezdinde kayıtlı olup olmadığının araştırılması önemle vurgulandı. Tüketicilerin, tercih ettikleri seyahat acentası veya turizm tesisinin belgeli olup olmadığını ve kaç yıldız sahibi olduğunu www.kulturturizm.gov.tr ve www.tursab.org.tr adreslerinden sorgulayabilecekleri hatırlatıldı.

ÖDEME ESNASINDA BU HUSUSLARA DİKKAT! 

Özellikle mesafeli sözleşmelerde, seyahat acentası veya turizm tesisinin internet sitesinde adres, unvan ve iletişim bilgilerinin bulunmasına dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. Bakanlık, sosyal medya üzerinden satın alma yerine, seyahat acentelerinin kendi internet sitelerinin tercih edilmesini ve ödeme aşamasında bu hususlara dikkat edilmesini tavsiye etti.

PAKET TUR SÖZLEŞMESİ FESHEDİLEBİLİR Mİ?

Bakanlık ayrıca, paket tur sözleşmelerinde tüketicilerin fesih hakkına sahip olduklarını belirtti. Rezervasyonların turun başlangıç tarihine uzun bir süre kala yapılması durumunda, tüketicilerin yaşamın doğal akışı içinde karşılaşabileceği sorunlar nedeniyle planladıkları turlara katılamama durumunda, paket tur sözleşmesini feshedebileceği bilgisi verildi. Bu uyarılarla, tüketicilerin olası mağduriyetlerinin önlenmesi hedefleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin