Taşerona kadro gelecek mi? (Mayıs 2024) Torba Yasa’da 90 bin taşeron işçiye kadro var mı?

Taşerona kadroda son durum, Torba Yasa düzenlemesi ile tekrar gündeme geldi. TBMM’de torba yasağı içeriği görüşülürken, kanunda 90 bin taşerona kadro maddesinin yer alıp almayacağı merak ediliyor. Önce memur ve emekli maaşlarına zammın, ardından da taşeron işçiye kadro meselesinin ele alınması bekleniyor. 86 maddelik Torba Yasa’da 3600 ek gösterge, BAĞ-KUR için 7200 prim günü, ev hanımlarına erken emeklilik gibi düzenlemeler yer alıyor. Peki, Torba Yasa’da 90 bin taşeron işçiye kadro var mı?

Google Haberlere Abone ol
Taşerona kadro gelecek mi? (Mayıs 2024) Torba Yasa’da 90 bin taşeron işçiye kadro var mı?

Taşerona kadro gelecek mi Mayıs 2024 araştırması Torba Yasa maddelerinin netleşmesiyle gündemdeki yerini aldı. TÜRK-İŞ Genel Balkanı Ergün Atalay, “Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu." diye konuşmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmüştü. Meclis Başkanlığı’na ne zaman sunulacağı henüz bilinmeyen Torba Kanun’da 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik, BAĞ-KUR 7200 prim gün sayısı gibi maddeler yer alıyor. Peki, Torba Yasa’da 90 bin taşeron işçiye kadro var mı? İşte taşerona kadro düzenlemesinde son durum…

TAŞERONA KADRO GELECEK Mİ? (MAYIS 2024)

Yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay görüşmüştü. Çalışma hayatıyla ilgili taleplerinin tamamına yakınının hallolduğunu belirten Atalay, seçimden evvel 700 bin işçinin sözleşmesinin bitmesini istediklerini dile getirmişti. Geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçiye kadro konularının gündemde olduğunu ifade eden Atalay, KİT’lerdeki taşeronları ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisinin devam ettiğini söylemişti.

Taşerona kadro gelecek mi? (Mayıs 2024) Torba Yasa’da 90 bin taşeron işçiye kadro var mı?

TORBA YASA’DA 90 BİN TAŞERON İŞÇİYE KADRO VAR MI?

2023 yılında duyurulan taşerona kadro düzenleme için sona yaklaşıldı. Torba Kanun’da taşerona kadro düzenlemesinin de yer alması bekleniyor. 9.  Yargı Paketi Torba Kanun’da yer alacak diğer maddeler ise şöyle:

  • BAĞ-KUR 7200 günde emeklilik
  • 3600 ek gösterge
  • Ev hanımlarına emeklilik

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK 2024?

Taşeron işçiye kadro maddesinin 2024 Torba Kanun’da yer alması bekleniyor. Düzenlemenin henüz ne zaman çıkacağı belli değil. Torba yasa düzenlemesinin taslak metninin ne zaman hazırlanacağı ve ne zaman görüşülmek üzere Meclis Başkanlığı’na sunulacağı da henüz belli değil.

 

TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla birlikte, işçilerin özlük hakları iyileştirilmiş ve eşitlik ilkesi sağlanmış olacak. Kamu kaynakları da daha verimli kullanılabilecek. Taşerona kadroyu hangi işçilerin kapsadığı henüz bilinmiyor. Bakan Işıkhan, 2023-2024 yıllarını kapsayan “Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü”nde bulunan bir maddeye değinmişti. Protokolde, 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan kamu taşeron işçilerinin daimi kadroya geçirilmesi maddesi yer alıyor. Bu madde, 696 sayılı KHK dışında kalan taşeron işçilerin de kamu kurum ve kuruluşlarında daimi kadroya geçirilmesi için yapılan çalışmaları kapsıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin