Tarım İl Müdürlüğü iklimi unuttu. Türkiye'nin en soğuk ilinde zeytin fidesi dağıttı

Erzurum Tarım İl Müdürlüğü'nden şaşkına çeviren hareket. Türkiye'nin en soğuk illeri arasında olan Erzurum'da ılıman iklimde yetişen bin 300 adet zeytin fidesi çiftçilere dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
Tarım İl Müdürlüğü iklimi unuttu. Türkiye'nin en soğuk ilinde zeytin fidesi dağıttı

Erzurum Tarım İl Müdürlüğü, Erzurum Valiliği Yatırıp İzleme ve Koordinasyon Merkezi'nin finansmanlığında  Karadeniz Bölgesine sınır olan Oltu ilçesinde, bin 300 adet zeytin fidesi dağıttı.

Zeytin fideleri,  Yusufeli (Butku Zeytini) Arıtaş, Destebaşı, Canpınar, Elmadüzü ve Güryaprak Mahalleleri’nin Anzavderebağları mevkiindeki tarım arazisi bulunan 90 çiftçiye yüzde 100 hibeli olarak dağıtıldı.

Tarım İlçe Müdürü Temel Aslan, çiftçilere fidanları nasıl dikileceğini ve bakımı hakkında bilgi verdi. Aslan "Daha önce Oltu ilçesinde 400 zeytin fidanı dağıtımı yapılmıştı. İlçede son on yıldır çiftçiler kendi imkanları ile zeytin yetiştirmeye başladı ve ekonomik kazanç elde etmeye başladı. Devlet de bu üretimin artması için çiftçilere fidan desteğinde bulunmaya devam ediyor." diye konuştu. 

Erzurum'da kış mevsiminde sıcaklar eksi derecelere düşüyor. Zeytin ağacı ise ılıman iklimde yetişiyor. Zeytin Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türü.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin