Tanju Özcan'dan kız öğrencilerin kıyafetlerinin uygun bulunmayarak 'çıplak' olduğu iddiasıyla mezuniyet törenine alınmamasına tepki: Türkiye'de tarikatlar terör örgütü ilan edilmeli

Gebze Alattin Kurt Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin elbiseleri uygun bulunmayarak mezuniyet törenine alınmadı. Olaylar çıktı. Okula jandarma çağrıldı. tv100'ün gündem belirleyen programlarından Kübra Par ile Görüş Farkı'nda Gebze'de yaşananlar masaya yatırıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan uygulamaya tepki gösterdi. Özcan, "Türkiye'de tarikatlar terör örgütü ilan edilmeli." teklifinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan'dan kız öğrencilerin kıyafetlerinin uygun bulunmayarak 'çıplak' olduğu iddiasıyla mezuniyet törenine alınmamasına tepki: Türkiye'de tarikatlar terör örgütü ilan edilmeli

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi’nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrenciler için okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Bazı kız öğrenciler 'uygunsuz kıyafet' gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadı. Yaşananların ardından okula jandarma sevk edildi. Gerilim büyürken Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, okula geldi. Skandalın ardından öğrencilerin törene katılmasına izin verildi.

Yaşananlar tv100'ün gündem belirleyen programlarından Kübra Par ile Görüş Farkı'nda masaya yatırıldı.

 PAR: ÇOK ÖFKELİYİM

Par, "Öğrenciler mezuniyet kutlayacakken kimi kız öğrenciler kıyafetleri uygun bulunmadığı için mezuniyet törenine alınmadılar. Çok öfkeliyim ama detayı da okuyayım." ifadelerini kullandı.

"HADDİN Mİ SENİN?"

Programın konuklarından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 28 Şubat sürecini hatırlattı "Başı kapalı diye başı açılmadan sokulmayanları hatırladım şimdi. O da yanlıştı bu da yanlış. Hepsi yanlış. Türkiye laik bir ülke. Bunlar liseli öğrenciler. Bir kısmı 18 yaşında bir kısmı ailesinin mükâfatı ile kıyafetini giymiş. Sen buna hangi hadle karışıyorsun? Haddin mi senin? Türkiye'deki liyakatsizlikler yüzünden bu tür tarikatçı zihniyetleri okul müdürü yaparlarsa başımıza bunlar gelir. Bakın çok açık söylüyorum Türkiye'de tarikatlar terör örgütü ilan edilmelidir. Yazık ya!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin