Tanju Özcan Bolu'da 'kaçak göçmenleri' sıfırlamak üzere: Rakam verdi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda "2019 öncesi Bolu’da mülteci nüfusu 20 bin kadardı. Politikalarımız ile şuan 1500 kadar kaldı." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Tanju Özcan Bolu'da 'kaçak göçmenleri' sıfırlamak üzere: Rakam verdi

tv100'ün sevilerek takip edilen programlarından Gürkan Hacır ile Takism Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Prof. Dr. Barış Doster, gazeteciler Murat Kelkitlioğlu, Hasan Öztürk ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 'mülteci, 'kaçak göçmen' ve 'sığınmacı' meseleleri masaya yatırıldı.

Özcan Bolu'da yabancılara su faturası tarifesini ve nikah masraflarını artırma kararı almıştı. Bolu'da, yabancılar için suyun metreküp fiyatının 2,5 dolara yükseltilmesi ve nikah ücretlerinin 100 bin lira yapılmasına yönelik karar için yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Özcan, "2019 öncesi Bolu’da mülteci nüfusu 20 bin kadardı. Politikalarımız ile şuan 1500 kadar kaldı." dedi.

Özcan şunları söyledi:

Sayı 13 milyon mu bilmiyorum ama sayının 10 milyon civarında olduğunu tahmin ediyorum. Bunu ölçmenin yolları var. Modern ülkelerde çöp üzerinden nüfusu 3 aşağı 5 yukarı tahmin ediyorsun. Toplanan çöp üzerinden kullanılan su üzerinden. Mesela benim bulunduğum şehirde köylerle birlikte burası 260 bin nüfuslu, biz 260 bin yerine 300 bin kişiye su veriyoruz geri kalan 40 bin kişi nereden kaynaklanıyor? 30 bin Bolu’ya kaydolmayan öğrenci var. 10 bin kadar da tugay personeli var. Mülteci 1500 kadar kaldı.

‘CUMHURBAŞKANINA SESLENİYORUM GERİ KABUL ANLAŞMASINDAN ÇEKİLİN’

Cumhurbaşkanının derhal Geri Kabul Anlaşmasından çekilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanının buna hukuken hakkı var. İstanbul Sözleşmesi’nden tek taraflı çekildi yargı bunun haklı olduğunu söyledi. O zaman Sayın Cumhurbaşkanına ben sesleniyorum Geri Kabul Anlaşmasından çekilin isteyen istediği ülkeye gitsin sayı bugün 10 milyondan 2 milyonun altına düşer.

Prof. Dr. Barış Doster ise, "Mültecilik başka bir şeydir, göçmenlik başka bir şeydir. Son yıllarda hepimizin canını yakan bir şey toplamda 15 bini bulmuş Türkiye’den Almanya’ya giden hekimlerimiz, bilişimcilerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz bunlar göçmendir. Sığınmacı bambaşka bir şeydir geçici koruma statüsü altındaki sığınmacılardan bahsediyoruz biz Suriyelilerden bahsettiğimizde. Bir kere Hatay’ın Kilis’in, Antep’in demografisi değişmiş isterse belediye başkanı seçtirebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin