Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin kafesine silahlı saldırı... 3 kişi gözaltına alındı. Saldırganlardan biri daha önce tehdit etmiş

CHP İstanbul Milletvekili ve Dört Ayaklı Minare’nin önünde öldürülen Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin Diyarbakır Sur'daki kafesine silahlı saldırı düzenlenmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin kafesine silahlı saldırı... 3 kişi gözaltına alındı. Saldırganlardan biri daha önce tehdit etmiş

Diyarbakır’ın tarihi Sur içinde bulunan ve Dört Ayaklı Minare’nin önünde 9 yıl önce öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi ve CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi’ye ait Karga kafe ile bitişiğindeki Hewş kafeye ses bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmişti. 

Cami Kebir Mahallesi'nde kafe ve otel olarak hizmet veren bir iş yerine dün silahla ateş açılmasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında aynı mahallede ikamet ettiği tespit edilen V.G. ile olaya karıştıkları gerekçesiyle U.Y. ve G.Ç. gözaltına alındı.

V.G'nin söz konusu iş yerinin sahiplerini daha önce de "gürültü yaptıkları" ve "mahallenin düzenini bozdukları" iddiasıyla tehdit ettiği belirlendi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin