Tahir Elçi cinayeti davasında polislere beraat. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Bunun istinafı var

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tahir Elçi cinayeti davasında sanık polislere verilen beraat kararına yönelik tepkilerin ardından, "Bunun istinafı var, dolayısıyla bu yargılama sürecini hepimiz bekleyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Tahir Elçi cinayeti davasında polislere beraat. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Bunun istinafı var

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayeti davasında sanık polislere beraat kararı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na sunum yaptığı sırada açıklandı.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, kararı eleştirerek Adalet Bakanı Tunç’a, “İnsan haklarının toplantıda olduğu bu saatlerde maalesef Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katillerinin yargılandığı davada sanıklar hakkında beraat kararı vermiştir. Sayın Bakan bu sizin için talihsiz bir an. Bir Adalet Bakanı olarak bir siyasal cinayetin faili meçhul kalması, cezasızlıkla sonuçlanması bir Adalet Bakanının yaşamak istemediği andır diye düşünüyorum” dedi.

“SÜRECİ HEPİMİZ BEKLEYECEĞİZ”

Adalet Bakanı Tunç ise, “Tahir Elçi’nin davası hepimizi derinden sarsmıştır. Baro başkanının öldürülmesi kabul edilemez. Delil tespitiyle ilgili terör örgütünün müdahaleleri oldu. Sonrasında dava süreci başladı, yargılama oldu. Biraz önce duyduk bir ilk derece kararı, bunun istinafı var. Dolayısıyla bu yargılama sürecini hepimiz bekleyeceğiz.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin