Suriye'nin kuzeyinde Türk TIR'larına saldırı. Araçları parçaladılar, ateşe verdiler

Suriye’deki Esad rejimi ile Türkiye arasında ilişkilerin yeniden kurulması ihtimali ve son dönemde başlayan ‘normalleşme’ süreci Suriye’deki muhalifleri rahatsız etti. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili görüntüleri paylaşarak, "Bu Türk hükümetini alenen tehdit etmektir." diyerek tepki gösterdi. AK Partili eski vekil Mehmet Metiner de sosyal medyadan bir açıklama yaptı ve "ABD-İsrail çok tehlikeli oynuyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin kuzeyinde Türk TIR'larına saldırı. Araçları parçaladılar, ateşe verdiler

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin desteklediği muhalifler Türk TIR’larına saldırdı. Ellerindeki kesici cisimlerle araçlara zarar veren kalabalık bazı araçları da ateşe verdi.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban Suriye'nin kuzeyinde kaydedildiği iddia edilen bazı görüntüleri paylaştı. Gürban Suriyeliler için çok ağır ifadeler kullandı.

AK Partili eski vekil Mehmet Metiner de sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Türkiye’de Suriyeliler üzerinden tezgaha konan ırkçı ve yabancı düşmanlığı… Suriye’de de Türkiye’ye ve bayrağımıza yönelik saldırılar… Eş zamanlı bu tertibin kimin eseri olduğunu ve neyi amaçladığını bilmeyen figüranlara bilmem ki ne demeli! ABD-İsrail çok tehlikeli oynuyor." ifadelerini kullandı.

Gürban'ın bazı paylaşımları şöyle:

Türk halkının vergileriyle akrabalarına baktığınız itler bakın ne yapıyor.

Bu itleri savunanlar iyi İzleyin!

Bunlar kendi vatanına ihanet etmiş itler, bizim vatanımıza neler etmezler!

Bu Türk hükümetini alenen tehdit etmektir.
Orada akrabalarımıza karışırsanız biz burada bunu yaparız demektir.

Türkiye derhal Suriye’de bu itleri dümdüz edip, buradakileri bir gece de toplayıp Suriye kapısına bırakmalıdır.

REJİM BÖLGESİ İLE MUHALİFLERİN ARASINDAKİ SINIR AÇILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Suriye’de dikkat çeken gelişmeler oldu. Rejim bölgesi ile muhaliflerin bölgesi arasındaki Ebu Zendin Sınır Kapısı, 26 Haziran’da açılmıştı. 4 yıl aradan sonra açılan sınır kapısından 27 Haziran’da deneme amaçlı geçişler yapılmıştı.

DÜN GECE DE KAYSERİ KARIŞMIŞTI

Dün gece ise Kayseri'de bir Suriyeli sığınmacının küçük çocuğa istismarda bulunması nedeniyle olaylar çıkmıştı. Suriyelilere ait ev ve iş yerlerine zarar veren kalabalık araçları da ateşe vermişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün gece yaşananlarla ilgili muhalefeti suçlamıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür özel de Erdoğan'ı sözlerine jet bir yanıt vermişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin