SONDAKİKA Osman Kavala davasında yeni gelişme. Yeni bir karar alındı. Barış Yarkadaş duyurdu

Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala ile ilgili tartışmalar sürerken TV100 yorumcusu Barış Yarkadaş'tan bir son dakika haberi geldi. Yarkadaş, yeni gelişmeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA Osman Kavala davasında yeni gelişme. Yeni bir karar alındı. Barış Yarkadaş duyurdu

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, nisan ayında yazdığı iki yazıyla Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini belirtmiş ve özellikle Gezi Parkı davası nedeniyle başta iş insanı Osman Kavala dahil bütün sanıkların yeniden yargılanmasına işaret etmiş ve serbest bırakılmaları yönünde görüş beyan etmişti. 

Selvi'nin yazısına bazı AK Partiler ile MHP'den tepkiler de gelmişti.

Türkiye'nin yeniden gündemine oturan Osman Kavala ile ilgili bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Barış Yarkadaş, Twitter yani X'ten yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Osman Kavala Davası’nda yeni gelişme… 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Avukat Hilal Zengin’in başvurusu üzerine yeni bir karar aldı. Karara göre, Kavala’nın avukatlarının başvurularını yeni oluşacak heyet değerlendirecek ve kararı bu heyet verecek. Kavala’nın haksız tutukluluğunun son bulması, bir an önce tahliye edilmesi ve yeniden yargılanması gerekiyor. (Değişik İş: 2024/75)


Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin